SAĞLIK-DER Bingöl Şube Başkanlığı, Covid-19 Pandemi süreci ve ek ödeme konusunda yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık personellerinin şehit sayılması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Tüm Dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19, her gün bir yakınımızı, akrabamızı, arkadaşımızı sevdiklerimizi bizden alıyor. Korona’ya yakalananların sayısı 310.000 rakamına yaklaşırken ağır hasta oranları %6,8 seviyesinde seyrediyor.

İlk vakanın görülmeye başladığı 11 Mart 2020 tarihinden günümüze gelinceye kadar geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarından 30.000 civarında sağlık çalışanın da korona’ya yakalandığı ve bunların içerisinde ülkemizin çok değerli bilim insanı doktorlarımızın, hemşirelerimizin, idari personelimizin, destek personelimizin de olduğu 60 civarında sağlık personelinin hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Her gün açıklanan rakamlara alışsak da, ölümleri sayı gibi algılasak da Covid-19 hayatımızın bir gerçeğidir, tedbiri elden bırakmayalım. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına riayet edelim.

SAĞLIK-DER Bingöl Şubesi olarak bu süreçte sahadan elde ettiğimiz gözlemler ile daha iyi olmak adına birkaç tespitimizi sizlerle paylaşmak isteriz:

SAĞLIK PERSONELİ YORGUN

Sürecin uzaması, hastalığın son bulma tarihinin kestirilememesi, yoğun ve stresli çalışma, yakınlarımızda hastalananların ve kayıpların olması, hastalık kapma ve hastalığı aile bireylerine bulaştırma endişesi gibi nedenler, sağlık çalışanlarını yer-yer demoralize etmektedir. Çözüm noktasında esnek mesai doğru planlanmalı, karar süreçlerine personelin katılımı sağlanmalı, çalışılan yerlerde maksimum güvenlik alınmalı, en uygun personel planlaması yapılmalıdır.

VEFAT EDEN SAĞLIK PERSONELİ

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine tazminat verilmeli, hayatını kaybeden sağlık personeli şehit sayılmalıdır.

DÖNER SERMAYE MEMNUN ETMİYOR

Bir motivasyon aracı olarak kullanılan ek ödemenin tavandan yapılması ise hemen-hemen hiçbir sağlık çalışanını memnun etmemekte hatta zaman-zaman çalışma barışını bozmakta, moral bozucu etki oluşturmaktadır. Çözüm önerimiz tüm sağlık çalışanları için ön kabulü olması nedeniyle uzman hekimden hemşiresine, genel idari hizmetlerden yardımcı hizmetlere, veri hazırlama personelinden destek hizmetleri personeline kadar kadro ayırımı gözetilmeden herkesin maaşı esas alınarak sabit bir oran üzerinden ödeme yapılmasıdır.

SAĞLIK-DER Bingöl Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bu zorlu dönemi de birlikte atlatacağımıza inanıyor, tüm sağlık ordumuzu, alınan her karara ve tedbir kurallarına uyarak sağlık ordumuza destek olan halkımızı saygıyla selamlıyoruz.” HABER MERKEZİ