Sağlıkçıları alkışladık, onları anlıyoruz dedik ama Bingöl’de yaşanan olay pes dedirtti. 

Bingöl’de görev yapan bir doktor, 72 saat aralıksız kaldığı hastaneden korona virüs tedirginliğinden dolayı evine gitmedi. İkiz bebeklerinin sağlığını düşünerek eve gitmeyen doktor, Bingöl’de tanınan bir otele gidip orada kalmak istedi. Otelin resepsiyonuna bakan kişinin sağlıkçıları otele almama kararlarının olduğunu söyledi. Dışarıda kalan doktor son olarak öğretmenevine gidip geceyi orada geçirmiş. 

 

BİZİM İÇİN 72 SAAT ÇALIŞSIN, BİZ KALACAK ODA VERMEYELİM 

Bingöl’de tanınan bir otelin 72 saat hastalarla ilgilenen doktora oda vermemesi, insanlık ayıbıdır. 

-AÇIKLAMA GELDİ....

“OTEL BİZİ KURUMLARIN SOSYAL TESİSLERİNE YÖNLENDİRDİ”

Sağlık çalışanın ailesi ile yapılan görüşmede, otellerin kendilerini öğretmenevi ve başka kurumların sosyal tesislerine yönlendirdiklerini ifade ettiler. Tüm sağlık çalışanları için uygulanan normal bir prosedürün olduğunu belirten aile, asıl problemin bu gibi kurumlarda yaşandığını vurguladı.

“YÖNETMENLİĞİ UYGULADIK”
Sosyal medyada adı geçen otel yönetimi, kendilerine bu süreçte iletilen yönetmeliği ilettiklerini ve geçici görevle Bingöl’e gelen Genel Cerrah’ın otelde konakladığını belirterek, iddialara maruz kalan aile ile aralarından hiçbir gerginlik yaşanmadığını ve prosedürün uygun bir şekilde kendilerine ilettiklerini bildirdi.

>Bingöl Sürmanşet