Birçok dizi ve filmlerde rol alan Mahsum Erdemli, Bingöllü ailelerin çocuklarını tiyatroya yönlendirmelerini isterken, ildeki idarecileri de tiyatro kurslarını düzenlemelerini istedi. Erdem, “gençlerimizi tiyatroya kanalize edip onların hayatlarını renklendirelim. Burada hem ailelere hem de ilin idarecilerine büyük görev düşüyor. Lütfen gençlerimize sahip çıkalım. Onları kötü alışkanlıklardan koruyalım. Kültürel çalışmalara yönlendirelim. Özellikle tiyatroya… Çünkü tiyatro bir insanın hayatını kısa sürede değiştiren bir yaşam biçimidir.” Dedi.

“BİNGÖL’DE 2019 YILINI TİYATRO YILI İLAN EDELİM”

Çocukluğunda Solhan’da herhangi bir tiyatro çalışmasının olmadığı için tiyatro ile Üniversite yıllarında tanıştığını belirten Erdemli, Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği Solhan’da tiyatroya dair bir çalışma olmadı. Bu konuda çok üzgünüm. Tiyatro ile üniversite yıllarında tanıştım. Ama şuan inanıyorum ki Solhan Belediye Başkanı Sayın Abdulhakim Yıldız, bu konuda gerekli çalışmalar yapacaktır. Çünkü sosyal aktivite konusunda güzel hizmetleri oldu. Gerek Solhan’da olsun gerek Bingöl’ün diğer ilçelerinde olsun 2019 yılını tiyatro yılı ilan edelim. Ve gençlerimizi sanata kanalize edelim” dedi.

ZAZACA BİR FİLM YAPALIM

Dilimizin yaygınlaşması için, kimliğimizin tanıtılması için Zazaca bir film yapma önerisinde bulunan Erdemli, “Oynadığım dizi ve filmlerde tanıştığım oyunculara Zaza olduğumu ve Bingöllü olduğumu söylerken, çoğu Zazaları bilmezken bazıları da Bingöl hakkında fikir sahibi değillerdi. Bizler Bingöl’de Zazaca anlatım ile örflerimizi, gelenek göreneğimizi anlatan bir film yapalım ve ülkeye kendimizi tanıtalım. Bana bu konuda ne iş düşüyorsa hazırım” dedi.

Solhanlı Tiyatrocu Mahsum Erdemli son olarak, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘sanat altın bileziktir, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş’ bizlerde sanatı sevelim ve gençlerimizi sanata yönlendirelim” dedi.

MAHSUM ERDEMLİ KİMDİR?

1995 yılında Solhan’da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini 28 Ağustos i.ö.o da tamamladı. Lise öğrenimini ise rahmetli çok sevdiği tarih hocasının ismini aldığı Hüseyin Artunç Anadolu Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesinde tamamladı.

Üniversiteyi ise Bursa Uludağ Üniversitesinde iç mimari ve dekorasyonu bitirdi (tasarım ve dekorasyon) üniversite yıllarında tiyatroya başladı. 6 senelik tiyatro geçmişi ile oyunculuğa ilk adımlarını attı . bir çok dizi projesinde yer aldı .bunlar Diriliş Ertuğrul, Kutul Amare Mehmetçik, Mehmet Bir Cihan Fatihi, Söz dizisi, Arka Sokaklar, Arap Belgesel Filmi, Meryem Dizisi, Şansa Bak Sinema filmi, Payitaht Abdulhamit ve youtube dizisi olan Son Görev İzmit dizisinde yer aldı.