Ajans Destekleri hakkında yatırımcıların bilgilendirilmesinin yanı sıra, diğer devlet destekleri (KOSGEB, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, TÜBİTAK, İŞKUR vb.) ile ilgili bilgiler vermek, yatırımcıları uygun kurumlara yönlendirmek de Bingöl Yatırım Destek Ofisi’nin görevleri arasında yer alıyor. 2010 yılından itibaren 2000’den fazla kişi ve kuruma ücretsiz bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sağlandı.

Ayrıca Yatırımcılara Teşvik Sistemi ile ilgili bilgiler verilip, teşvik belgelerinin düzenlenmesinde rehberlik ediliyor. Bu kapsamda Bingöl Yatırım Destek Ofisi şimdiye kadar 50 civarında yatırımcıya teşvik belgesi alması konusunda danışmanlık hizmeti sağladı. 2012/3305 sayılı ‘‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’’ ile Kalkınma Ajanslarına Bakanlıkça düzenlenen teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımların gerçekleşme durumlarını izleme ve teşvik belgelerinin kapatılmasıyla ilgili ekspertiz işlemlerini yürütme görevi verilmesiyle Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından 2018 yılı sonuna kadar 30’dan fazla teşvik belgesinin ekspertiz işlemleri yürütüldü.

Yatırım takip ve koordinasyon faaliyetleri kapsamında SÜTAŞ Firmasının Bingöl’de başlattığı, toplam yatırım tutarı 734 Milyon TL olan ‘‘Entegre Teknik Büyükbaş Hayvancılık Yatırımı” projesinin fikir aşamasından bugüne dek Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi, yatırım sürecinin her noktasında aktif bir şekilde görev almış olup, SÜTAŞ yatırımına tahsis edilen arazi ile ilgili işlerin yanı sıra, yatırımın ihtiyaç duyacağı altyapı hizmetlerinin hazır hale getirilmesi, insan kaynakları ve staj ile ilgili süreçler, ÇED süreci, yatırımla ilgili özel ve tüzel paydaşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak için çalışmalar yürüttü. Ayrıca bu yatırımın Bingöl’e olan katkısını daha iyi anlatabilmek adına Fırat Kalkınma Ajansı ve SÜTAŞ İşbirliği ile yatırım tanıtım toplantıları ve Aksaray’da bulunan SÜTAŞ tesislerine yatırımla ilgili paydaşların katılımları ile Teknik Geziler düzenlendi. Yatırımın izin, ruhsat ve diğer hazırlık aşamalarının takibine Bingöl Yatırım Destek Ofisi tarafından devam ediliyor.