Öğrenciler ile tek tek tanışan Vali Köşger, çocuklar ile uzun süre sohbet etti. Okulda gösterdikleri başarılar ve kitap okuma gayretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür eden Vali Köşger, öğrencilerin seçtikleri kitapları kendilerine hediye etti.

 

Öğrenciler ile kitap üzerine sohbet eden Vali Köşger: “Okuyan gençlerle bir arada olmak bizleri her zaman mutlu ediyor. Bingöl’ün potansiyeli çok yüksek, bunun için gençlere çok önem veriyoruz. Bugün burada hem sizlerle tanışmak hem de kitapları sizlerle tanıştırmak için bir araya geldik. Okullarınızda kitap okumada temayüz gösterdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Sizleri önder kılarak okumayı yaygınlaştırmak için proje başlattık.

İnsan dışında yaratılan her varlık, kendilerine verilen bir program çerçevesinde hareket ediyor. Cüz-i iradeleri yok. Sadece insan kendi iradesi ile seçim yapabiliyor. Güneşin, bugün doğmayacağım deme şansı yok ancak bizler iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı tercih edebiliyoruz. Bu tercihlerimizde iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırt edebilmek için okumamız, öğrenmemiz lazım. Geleceğimizi planlamak için okumamız lazım.

Çevrenizde kitap okumayı caydırıcı birçok etken var ama sizler kitap okumayı seçerek doğru bir hamle yaptınız. Kitap okumak hazine keşfetmek gibi… Elbette ki hazine keşfetmek kolay değil, önemli olan da kolay olmayanı başarabilmektir. Kitap okumayı değil de hazır bilgiye konmayı seçersek büyüklerimizin ‘yel ile gelen, sel ile gider’ dediği gibi öğrendiklerimiz de zaman içerisinde kaybolur gider. Kitap okumaya devam edin, hazinenizi keşfetmeye devam edin. Hazine keşfetmek için yaptığınız bu değerli çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum” diyerek kitabın insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

 

Ziyarette öğrencilere, Vali Yardımcısı Muhammet Fuat Türkman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile okul müdürleri ve öğretmenleri eşlik etti.

 

Editör: TE Bilisim