Köyleri ve köylüleri daha yakından tanımak ve vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini doğrudan dinlemek amacıyla Emtağ Köyü Saypil Camii Taziye Evi’nde gerçekleşen buluşmaya Vali Mantı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kurum müdürleri ve Emtağ Köyü sakinleri katıldı.

Program Köy Muhtarı Süleyman Bulukgiray’ın selamlama konuşması ile başladı.

Konuşmasında köy ile ilgili yapılan hizmetleri ve aksayan bazı sorunları dile getiren Bulukgiray, köy merkezinde yapılan kilitli taş yolları, içme suyu hattı ve içme suyu depolarının tamamlanması ve alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek mezra köylerine yönelik yol, köprü ve içme suyu çalışmalarının revize edilmesi için talepte bulundu.  

Daha sonra söz alan vatandaşların soru ve önerilerine kurum müdürleri tamamlanan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Son olarak köy sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada Vali Ali Mantı şunları söyledi;

“Öncelikle böylesine sıcak ve samimi bir misafirperverlikten dolayı değerli Emtağ Köyü sakinlerine teşekkür ederim. Bir plan dâhilinde mahallelerimizi ve köylerimizi ziyaret ederek siz değerli vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Amacımız sizlerle tanışmak ve yüz yüze görüşerek görüş, öneri ve taleplerinizi birlikte değerlendirmektir.

Daha önceleri de birçok programda ifade ettiğim gibi bugün de milletimizin birlik ve beraberliğine değinmek isterim. Bizi bir kılan, beraber ağlayıp gülmeyi sağlayan ortak noktalarımız ve değerlerimiz vardır; bu değerleri yaşattığımız ölçüde bir ve beraber olma bilinciyle yaşayabiliriz. Bir olmanın beraberinde getirdiği inanç ile mevcut sorun ve aksaklıkları daha ivedi bir şekilde çözeceğimize inancım tamdır. Devletimizin vatandaşına sunduğu hizmetler, imkânlar ölçüsünde il, ilçe, belde, köy ve mezra ayırt etmeksizin vatandaşlarımızın yaşadığı her yerde büyük bir özveriyle devam etmektedir. Önceki zaman dilimlerinde ilimizin farklı yerlerinde gerçekleştirdiğimiz ve bugün de burada yapmış olduğumuz programımızın temel gayesi; kent ve kırsal ayrımı yapmaksızın farklı bölgelerde yaşayan siz değerli vatandaşlarımızın dertlerine kulak vermek ve varsa aksayan hizmetlerimizi çözüme kavuşturmaktır. Şunu da unutmamalıyız ki birlik ve beraberliğin olduğu yerde rahmet vardır; bu çalışma anlayışı ile devlet olarak vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim