“Her karışı, Allah için canlarını seve seve vermiş şehitlerimizin ve gazilerimizin kanıyla sulanmış bu cennet vatan bizlere onların aziz ve pak hatırasıdır” diyen Bingöl Valisi Ali Mantı 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı.
“Şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yani tarihimizin yıldızlarının üstün fedakârlıklarını, mukaddes ve muazzez hatıralarını daima kalbimizde taşıyacağız ve asla unutmayacağız. Onlara olan şükran ve vefa borcumuzu onları sadece anarak değil onları anlayarak ve üstlendikleri misyonu bugüne ve geleceğe taşıyarak; tarihi ve kültürel değerlerimizi güncel tutarak ve dünden bugüne bizi ‘biz’ kılan ve tarihte bize kimlik kazandıran müstesna büyüklerimize sahip çıkarak, 15 Temmuz misali karanlık teşebbüslere geçit vermeyerek ve milletin iradesini üstün kılarak ödemeliyiz”

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN YAKINLARINA DEVLET DESTEĞİ DEVAM EDİYOR”

Vali Mantı Şehit ve Gazilerin yakınlarına devletin her türlü desteği verdiğini belirttiği mesajında şu ifadelere yer verdi: “şehitlerimizin yakınlarının ve kahraman gazilerimizin maddi ve manevi sorunlarını gidermek için devletimiz bir takım tedbirler almaktadır ve almaya devam etmektedir. Aynı şekilde milletimizin her ferdi derin bir birlik ve beraberlik şuuru ile şehidinin yakınlarına ve gazilerine sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam etmektedir. Ülkemizde yaşanan bu dayanışma ve acıları paylaşma duygusu bizleri daha fazla birbirimize yakınlaştırmakta ve birliğimizi pekiştirmektedir. İnşallah bizler de şehitlerimizden ve gazilerimizden emanet aldığımız bu cennet vatana gerektiği gibi sahip çıkarak devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar kılacağız”

Vali Mantı son olarak, “başta son dönemde yaşanan menfur terör saldırıları ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve muhterem ailelerine de sağlık ve esenlik dileklerimi sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim