10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen terör saldırını kınamak için, Bingöl Sağlık Emekçileri Sendikası, Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

SES adına açıklama yapan Ömer Baraç, sarayın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştüklerini belirten Baraç, açıklamasına şu şekilde devam etti. “ Kamu Emekçilerinin, işçilerin, halkaların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı, ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ demek için gelmiştik. Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını-erkeği, genci-yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garının önünde, binlerce polisin gözü önünde bombalarını patlattılar. Canımızdan can gitti, yüreğimiz dağlandı.  Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik” dedi.

‘GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK DİYORLAR’

Üç gündür yüreklerinin yandığını söyleyen Baraç; “ Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında, canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak ‘Güvenlik Zafiyeti Yok’ yok diyorlar” ifadelerinde bulundu.

‘KATİLLERİ TANIYORUZ’

Katillerin kim olduğunu bildiklerini belirten Baraç; “Hiç kimse bize bu saldırının faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara’nın orta yerinde, göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri, 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden ‘oy avcılığı’ yapanlardır.

‘DÖKTÜĞÜNÜZ KANDAN BOĞULACAKSINIZ’

Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara seslendiklerini ifade eden Baraç; “ Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz! Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız, kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz” dedi.

Editör: TE Bilisim