Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen yılsonu değerlendirme toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyete Bingöl Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, İlahiyat Fakültesi, hayvan hastanesi, diş hekimliği fakülteleri gibi yeni yapılar ve mevcut kampüs dışında tahsis edilen ek arazi hakkında bilgi paylaştı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, çalışma arkadaşları ve üniversite senato üyeleriyle beraber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve İl Emniyet Müdürü Metin Akay’ında aralarında bulunduğu heyetle yılsonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıda Bingöl Üniversitesi’nde yıl içinde yürütülen faaliyet ve yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaşan Prof. Dr. Çapak, yapımı devam eden ve önümüzdeki dönem yapılması planlanan yatırımlarla alakalı bilgiler de sundu. Özellikle Pilot Üniversite seçilmenin Bingöl’e ve Bingöl Üniversitesi’ne maksimum faydası üzerinde durulan toplantıda geniş kapsamlı bir sunum yapan Prof. Dr. Çapak, “2017 yılı içerisine çok şey sığdırmaya çalıştık. Kampüsümüzü daha da güzelleştirmek ve daha güzel bir yaşam alanına kavuşturmak için çeşitli projeler hayata geçirdik. ‘Daha yeşil bir kampüs’ sloganıyla sadece bu yıl bin 500 adet farklı türlerde fidan dikimi gerçekleştirdik. Daha modern ve 24 saat esasına dayalı faaliyet vermesini planladığımız harika bir mimariye sahip kütüphanemizin inşaatına başladık. 2018 yılı içerisinde İnşallah bölgenin en büyük kütüphanesini Bingöl’e kazandırmış olacağız. BESYO’muz kapsamında yapımına başladığımız çok amaçlı spor salonumuz da kampüsümüzün çehresini değiştirecek güzel bir proje. Çevre sulama sistemimizi tamamen yeniledik. Bunun yanında kampüsümüz içinde gerek personelimiz gerek dışarıdan da çocuklarımızın faydalanabileceği bir adet Uygulama Kreşi ve Anaokulu’nu da üniversitemize kazandırdık” dedi.

Bingöl Üniversitesi’nin bilimsel açıdan gösterdiği başarılara da değinen Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemizi akademik çalışmalarıyla temsil eden hocalarımız oldu. “Webometrics” sıralamalarında bilim adamlarının yayınları ve bu yayınların aldığı atıflar dikkate alınarak yapılan sıralamada ülkemizdeki ilk bin araştırmacının içinde Prof. Dr. Mehmet Çiftçi ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz hocalarımız yer alarak üniversitemizi çok önemli bir platformda temsil ettiler. Ayrıca yine Prof. Dr. Ramazan Solmaz hocamız alanında dünyanın en iyi ve TÜBİTAK A sınıfı dergi kategorisinde yer alan Corrosion Science dergisinde yayınlanan makalesi en fazla atıf alan makaleler sıralamasında birinci olması ve dünyanın en büyük yayınevi olan Elsevier tarafından ödüle layık görülmesi de bizim için gurur verici oldu. Patent alanında da iki hocamız yaptıkları çalışmalarla patent alıp üniversitemizi güzel bir şekilde temsil ettiler” ifadelerini kullandı.

Geleneksel yılsonu değerlendirme toplantısında önümüzdeki dönem içerisinde yapılması planlanan projelere de değinen Prof. Dr. Çapak, “Özellikle hayvan hastanesi projemiz bölgenin en büyük, en donanımlı, acil girişi ve yoğun bakım ünitesi olan bir proje. 4 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan hastanemizin büyük ve küçük hayvan girişleri ayrı şekillerde olacak. Bu hastanemizi Bingöl’e kazandırmış olacağız İnşallah. İlahiyat Fakültemiz de mimari olarak olağanüstü bir proje. Bingöl’ümüze yakışacak bir mimari çalışma olacak. Bunun yanında hem diş hekimliği fakültesi hem de sağlık bilimleri fakültemizin binalarını da inşa edeceğiz. Yazın güneşe maruz kalan, kışın da kar altında kalan araçlarımızı için büyük bir hangar yapacağız. Yine lojmanlarımızla iç içe olan konuk evini de bize tahsis edilen yeni arazimize yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Çapak’ın konuşmalarının ardından bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin hızla büyüdüğünü görmenin çok güzel olduğunu dile getirdi. Bingöl Üniversitesi’nin projelerine her zaman destek vereceklerini ifade eden Yılmaz, üniversitenin gelişimine vesile olan herkese teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim