İl Milli Eğitim Müdürü Engin, ziyarette yaptığı açıklamada 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde öğrencilerimizi kültür-sanat ve spor etkinliklerine teşvik etmek için okullarımızda Müzik ve Resim atölyeleri, Kütüphaneler, açık spor alanı, semt sahası ve konferans salonları açılarak öğrencilerimizin hizmetine sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesi kapsamında Vali Güner Orbay Ortaokulunda açılan Tasarım ve Beceri Atölyesini ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.

Engin; “İlimiz genelinde müdürlüğümüze bağlı okullarımızdaki öğrencilerimizin kültür-sanat ve spor etkinliklerine teşvik edilerek gençlerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmesini amaçlanmaktayız. Çocuklarımızın hayata hazırlanmalarında Sosyal, kültürel, sportif ve akademik hayatlarında başarı için ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve davranışların kazandırıldığı ortamların hazırlanması projemizin temel amacı. Bu proje kapsamda; İlimiz genelinde belirlenen 31 okul ve alanda; 2 açık spor alanı, 4 semt sahası, 5 konferans salonu, 8 kütüphane, 5 müzik atölyesi, 5 resim atölyesi ile kültür- sanat ve spor salonları hazırlanarak gençlerimizin hizmetine sunduk ve bu çalışmayı tüm okullarımızda uygulamaya koyarak hayata geçireceğiz. Öğrencilerimizin iletişim, fikir üretme, analiz- sorgulama becerilerini geliştirmeleri ile doğru ve dengeli kararlar verebilmeleri için kültür-sanat ve sportif faaliyetlere katılımlarını arttırmak amaçlı hazırladığımız bu projeyle ilimizde ilkleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi. (Haber Merkezi)