Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında okulların açılıp açılmayacağı ile ilgili soruya cevap verdi. 

CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge'de soruları yanıtlıyor

Milli Eğitim Balanı Ziya Selçuk, Tüm ülkeleri izlediklerini ve  Bilim Kurulu ile sürekli görüştüklerini söyledi.  Bakan Selçuk; "Çocuklarımızı riske atacak hiçbir kararı almayız. İki ay sonra ne olacağını bilmiyoruz ki net bir tablodan bahsedelim. Temel niyetimiz okulları açmak. Her yerde normalleşme olurken okullar ile ilgili tümüyle bir kısıtın olması söz konusu olmayacaktır." dedi. 

BİLİM KURULU NE DERSE ONU YAPACAĞIZ

Bakan Selçuk; "Şimdiden 2 ay sonrası için net bir şey söyleyerek hiçbir şeyi bağlamamak lazım. 2 ay sonrasında ne olacağını bilmiyoruz ki. O yüzden de bu meseleyi bütünsel olarak düşünmek lazım. Biz gerçekten bilim kurlu ile ilişkilerimize baktığımızda öğretmenlerimize illerdeki yöneticilerimize baktığımızda özgüvenimiz yükseliyor. Açmamak gerekiyorsa açmamak ile ilgili gereken yapılır.  Açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos’ta okulları açmaya hazırız."