Ekinyolu Köyünde bulunan sokak lambaları gündüz yanıyor, gece ise yanmıyor. Bu garip durumun çözüme kavuşturulması için Mahalle Muhtarı Mehmet Erdoğan defalarca AKSA FEDAŞ’a  bildirdiğini; ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Sokak aydınlatma lambalarının gereksiz yere kullanılması milli servetin israfına sebep olduğuna dikkat çeken muhtar Erdoğan, gereksiz yere yanan lambalardan dolayı FEDAŞ’ı sert sözlerle eleştirdi. Enerjinin bu kadar kolay israf edilmemesi gerektiğini ve amacı doğrultusunda kullanılmasını belirten Erdoğan, gece yanmayıp gündüz boşuna yanan sokak lambaları için FEDAŞ’ı göreve çağırdı. 

Ekinyolu sakinlerinin iki haftadır gece sokak lambalarının yanmaması nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Erdoğan, “Sokak lambalarını yaklaşık iki haftadır gece saatlerinde yanmıyor. Gündüz lambalara baktığımızda ise sorunsuz bir şekilde yanıyorlar. Bu hem garip hem de trajik bir durum. Sorunu FEDAŞ’a bildirmemize rağmen ilgilenen yok. Milli servetimiz olan enerjimizi israf etmeyelim. Gündüz vakitlerinde sokak lambaları boşuna yanıyor. FEDAŞ’a tekrar çağrı da bulunuyorum en kısa sürede bu sorunu çözsünler” dedi.  

Editör: TE Bilisim