Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen Yüzenada Edebiyat Günleri “Şiir Dinletisi” programına; Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi Hanımefendi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Çapak ve eşi Sevgi Çapak Hanımefendi, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Başkan Barakazi, “Şairlerimizi burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bingöllü şairlerimizi çok özlemiştik, yaklaşık 3 sene önce Feshane Günleri’nde Onları dinlemiştik. Ara sıra İstanbul’a gittiğimizde, tek tek Bingöllü şairlerimizle sohbet etme, konuşma imkanı bulmuştuk ama bir gelseler de Bingöl’e, Bingöllü şairler olarak memleketlerinde dizeleriyle hasret giderseler. Sahneyi Bingöllü şairlerimize bırakıyorum. Şiirleriyle bu akşama renk katacaklardır. Bingöl’e hoş geldiler sefa geldiler”diye konuştu.
Şiir dinletileri programında sahneye çıkan, Bingöl ile yolu bir şekilde keşişmiş olan şairler ve Bingöllü şairler; Nurettin Duman, Ömer Berdibek, Metin Kaygalak, Hüseyin Akın, İdris Ekinci, İsmail Söylemez, Mehmet Özger, Eyüp Akyüz, Hasan Fahri Tan, Gökhan Serter, Mehmet Tepe şiirlerini okudular.
Programın küçük şairleri de vardı. İlk olarak 10 yaşındaki Çağrı Özger sahneye çıkarak yazmış olduğu şiirlerini okudu. Daha sonra sahneye çıkan 2.Sınıf öğrencisi Hatice Yüsra Akyüz, iki şiir ile beraber İsmet Özel’in “Kanla Kirlenmiş Evrak” şiirini de okudu. İki küçük şair de dinleyiciler tarafından büyük bir alkış aldı. Program, şairlerin şiir okumasından sonra son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim