Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Sarıçiçek (Tarbasan) köyünde Kutlu Doğum etkinliği köy halkının katılımıyla gerçekleşti.Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerifin okunduğu etkinlik, ses sanatçılar tarafından ilahiler seslendirilerek devam etti.Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörü Ömer Aşkın ile İlahiyatçı Cihan Üzer birer konuşma yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörü Ömer Aşkın, yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinin tek gayesi Hz Muhammed’in ahlakını ve güzel hayatını insanlara anlatmak olduğunu söyledi.Aşkın, "Ne olursa olsun, bizler her şart ve ortamlarda Allah’ın emirlerini ve Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (a.s) bize emanet olarak bıraktığı sünnetini en güzel şekilde yaşayacak ve her fırsatta onu herkese anlatacağız. Bizler bu yıl ‘Vahdet ve kardeşlik rehberi Hz Muhammed(a.s)'  sloganıyla yola çıktık. Günümüzde Müslümanların ‘vahdet ve kardeşliğe’ ihtiyacı olduğu kadar hiçbir dönem olmamıştır. Onun için buna herkesin ve hepimizin son derece ihtiyacı vardır. İnşallah bu konuları efendimizin hayatından örnekler vererek anlatacağız.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliğinde bir konuşma yapan İlahiyatçı Cihan Üzer, Hz Muhammed’in hayatından kesitler anlatarak, bedevi ve insanlıktan uzak bir toplumun nasıl geçmiş ve geleceğe örnek bir toplum haline getirildiğini anlattı.

“Efendimizin gelmesiyle İnsanlık kurtuldu”

Hz Muhammed'in sahabeler arasında tesis ettiği kardeşliğine vurgu yapan Üzer, “Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (a.s) Mekke’den sonra gittiği Medine’de kabileler arasında savaş ve düşmanlıklar vardı. Kısa sürede efendimizin İslam’ı tebliğ etmesiyle iman eden Medine’deki insanlar ve kabileler arasındaki düşmanlıklar dostluğa ve kardeşliğe döndü. İnsanlığı kaplamış olan kara bulutlar, dağılmaya başlamış ve Medine’de var olan korku ve düşmanlıklar yerine güven ve kardeşlik tesis edilmişti.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların bir araya gelerek kardeş olmaları gerekir”

Hz Muhammed’in ensar ve muhacir arasında tesis ettiği kardeşliğin bizlerinde her zamankinden daha çok ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Üzer, daha sonra şöyle konuştu: “Ümmetin içinde bulunduğu durumdan dolayı her zamankinden daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Ümmetin var olan sıkıntılardan kurtulması için Asrısaadet kardeşliğinin örnek alınması lazım. Günümüzde küfür ordularının bizleri vurması ağırımıza gitmiyor.  Müslümanın Müslümanla uğraşması ve Müslümanı öldürüyor olması yüreğimizi parçalıyor. Diyoruz ki ey Müslümanlar, gelin Peygamber döneminde onlar nasıl kardeşlerse bizde öyle kardeş olalım. Birbirimizle uğraşmayalım. Bizim birbirimize karşı kanımız, malımız ve namusumuz haramdır. Küfür orduları Müslümanları yok ederken, namuslarımıza saldırırken ve ülkelerimizi talan ederken, Müslümanların tefrikaya düşmesi ve birbirleriyle uğraşması haramdır.”

Kutlu Doğum etkinliği yapılan duayla sona erdi.

Editör: TE Bilisim