Kariyer günü kapsamında çeşitli branşlarda görev yapan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi mezunlarının, öğrencileri ile buluşması gerçekleştirildi.

Kariyer günü kapsamında çeşitli branşlarda görev yapan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi mezunlarının, öğrencileri ile buluşması gerçekleştirildi. Avukat Emrullah Vural, Avukat Ferhat Çağala, Doktor Hişar Yıldız ve Psikolojik Danışman Mehmet Ali Cebba, düzenlenen kariyer gününde 11 ve 12. Sınıf öğrencileriyle bir araya geldiler.

Bu kapsamda, kendi meslekleri ile ilgili, hangi süreçlerden geçtiklerini, şuan ki görevlerini anlatarak, hem öğrenciler tarafından meslekleri ile ilgili sorulara içtenlikle cevap verdiler, hem de anılarını tazelediler. Öğrencilerimizin, doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak düşüncesiyle ve öğrencileri, kendi okullarından mezun olup başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda çalışma zemini oluşturmaları amaçlanmıştır.

Ayrıca verilen seminerde konuşmacı olan kişilerin sektör tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmalarına imkân vererek ilerde parçası olacakları iş hayatını daha yakından tanımaları açısından öğrencilerimiz adına iyi bir fırsat olmuştur.

Editör: TE Bilisim