Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Proje Değerlendirme Kurulu tarafından 25 Ağustos’ta Ankara’da düzenlenen “Türkiye’deki balların genel durumu” konulu toplantıya Bingöl Üniversitesi PİKOM birimi katıldı. Toplantıya TAB başkanı Ziya Şahin, Bingöl Üniversitesi PİKOM Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Demir, TAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı M.Can Üzer katıldı.

ŞAHİN, “ÜNİVERSİTE İLE BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Bingöl Üniversitesi ile “Arı ve Arı Ürünleri” başta olmak üzere birçok alanda işbirliği yapmak istediklerini, Bingöl Üniversitesi’nin bir araştırma kurumu olarak arıcılık konusunu ele almasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Şahin, “ Bingöl Üniversitesi’nin gerek altyapı gerekse akademik yapı olarak bu programı en iyi şekilde yürüteceğinden hiç şüphemiz yok, özellikle arı ıslahı konusunda sıkı bir işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

PİKOM Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Demir, toplantıda yaptığı konuşmada Bingöl Üniversitesi’nin ihtisaslaşma sürecini, kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerini anlattı. HABER MERKEZİ