Bingöl Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören ‘Özel’ öğrenciler, düzenlenen sergiyle el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

Bingöl Merkez Sanat Sokağı'nda düzenlenen serginin açılışını yapan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaptığı konuşmada, Bingöl'de görev yaptığı süre zarfında yapılan çalışmalar içerisinde en hayırlı çalışmanın zihinsel engelli çocukların yaptığı çalışmalar olduğunu söyledi.

Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan ürünler, sergiyi gezen vatandaşlardan tam not aldı.

 ‘Gönülleri ve Sevgilerini Yansıtan Ürünler Var’

Sarı, açıklamasının devamında, “Bugün, Bingöl’de görev yaptığımız süre içerisinde en hayırlı bir çalışmaya vesile olduk. Engelli kardeşlerimiz, bir yıllık el becerisi, göz nuru çalışmalarını burada sergilediler. Hakikaten çok güzel, çok orijinal, kendilerine has, gönüllerini, sevgilerini yansıtan eserler var. Bu okulumuzun açılması Bingöl için bir nimet oldu. Şuanda görünüşte engelli olan ama aslında sevgi yumağı olan bu kardeşlerimizin, kendilerini değerli hissettikleri, kıymetli hissettikleri bir çalışma oldu. İnşallah bu çalışmalar daha da artacak ve görülecek ki bu kardeşlerimiz de toplumun bir parçasıdır. Özellikle toplumun rahmet kaynağı olduklarını hep birlikte hissedeceğiz. Okul müdürümüze öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Serginin gün boyu açık kalacağını belirten Sarı, vatandaşlardan gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. 

Editör: TE Bilisim