Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, yapımı tamamlanarak hizmete sunulan şehirlerarası otobüs terminalinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, projedeki bir takım sıkıntılar nedeniyle otogarın gecikmeli olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Yeni otogarın kente yakışır nitelikte modern bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Barakazi, “Bugün itibariyle terminalimiz hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 1 yıldır ihalemizi yapmış olmamıza rağmen gerek projedeki eksiklikler, gerek buradaki imalatlardaki sorunlar nedeniyle 1 yıldır işletme sahiplerini bekletmek zorunda kaldık ve haklarını helal etmelerini istiyorum. Ana hatlarıyla eksiklikler giderildi, ancak bundan sonraki süreçte de bir takım eksiklikler çıkacaktır ve bu eksiklikleri de gidereceğiz” şeklinde konuştu.

26.500 metrekarelik yeni otogar, 27 otobüs peronu, 172 araçlık otopark, sosyal donatılar alanları, şoför dinlenme odası, yolcu bekleme holü, bilet satış reyonları, araç bakım istasyonları, zabıta kontrol noktası, bay ve bayan mescid, çocuk bakım odası, emanet odası, polis ofisi ve revirden oluşuyor.

Editör: TE Bilisim