Bingöl’de ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bingöl Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program, Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan törenle devam etti.

Buradaki programa, Vali Yardımcısı Muhammet Fuat Türkman, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, şube ve daire müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Tokuş, “24 Kasım münasebeti ile düzenlemiş olduğumuz programa hepiniz hoş geldiniz. Bu anlamlı günler bizler için apayrı bir öneme sahip. Özellikle yaptıkları hizmetler bakımından öğretmenlerimize yönelik hatırlayıcı  günlerden biri olarak karşımıza, 24 Kasım çıkıyor. Öğretmenlerimiz yapmış olduğu fedakarlıklarla, her defasında dile getirilen kutsal bir mesleğin mimarlarıdır. Gerçekten de hammaddesi, mayası insan olan, meslek diye karşımıza çıkan öğretmenliği düşündüğümüzde, bu mesleğin ne kadar kutsal bir değere sahip olduğu fark edebiliriz” dedi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Yardımcısı Muhammet Fuat Türkman Başkan Vekili Ragıp Atala İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, tarafından verildi.

Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ant içme töreni, ‘Öğretmen’ konulu klip gösterisi ve müzik şöleniyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim