Bingöl Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Vali Ali Mantı, Belediye Başkan Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve İl Emniyet Müdürü Metin Akay’ın katılımıyla hayvan barınağında etkinlik düzenledi.

İl merkezi ve ilçelerden gelen öğrenciler, barınak görevlilerinin kontrolünde barınağı gezerek hayvanları besledi.

Başkan Barakazi, burada yaptığı açıklamada, Bingöl Belediyesi olarak sokak hayvanlarını sahiplenerek, bakım ve tedavilerini üstlendiklerini söyledi.

4 Ekim Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde hayvan barınağının öğrencileri ağırladığını ifade eden Barakazi, “merkez okullar, ilçe ve beldelerdeki okullarda eğitim gören yaklaşık Bin öğrencimiz barınağımızı ziyaret etti. Uzman personelimiz kontrolünde barınağı gezen öğrenciler, hem barınak hakkında bilgi sahibi oldu hem de hayvanlara dokunarak, besleme imkânına kavuşmuş oldu” dedi.

“Hayvana şiddet kabullenemez”

Son dönemlerde hayvanlarla ilgili bir takım olumsuz haberlerin basında yer aldığını ifade eden Barakazi, hayvanlara uygulanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Barakazi, “Unutulmamalıdır ki her canlının olduğu gibi hayvanların da en kutsal hakkı öncelikle yaşam hakkıdır. Hayvanlar, içinde bulunduğumuz ortamı, dünyayı birlikte paylaştığımız canlılardır. Onlarla birlikte yaşamam kültürümüzü geliştirmemiz önem arz ediyor. Biz Bingöl Belediyesi olarak sokak hayvanlarını sahipleniyor, bakım ve tedavilerini üstleniyoruz. Her bir vatandaşın sokak hayvanlarına karşı sorumlulukları vardır. Onları sahiplenmeli ve korumalıdır. Bu kapsamda öğrencilere yönelik düzenlediğimiz bu tür etkinlikleri son derece önemsiyorum.Ağaç yaşken eğilir misali yarının geleceği çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Tüm ailelerin çocuklarını bu doğrultuda eğitmeli ve hayvan sevgisi aşılamalıdır” diye konuştu.

“500 aşkın hayvana ev sahipliği yapıldı”

Geçen yıl hizmete sunulan hayvan barınağının sahipsiz hayvanlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Barakazi, “Hayvan barınağımızda kedi köpek olmak üzere değişik türden çok sayıda hayvan barınıyor. Hayvan barınağımız açıldığı tarihten itibaren 500 aşkın hayvana ev sahipliği yapmıştır. Yine sahiplendirme programı kapsamında şimdiye kadar 160 hayvan sahiplendirildi. Hayvanlarımızın sokakta kalmamaları ve yaşam haklarının korunması,  bakım ve tedavilerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için bu tesisi kurduk. Bu hususta çok ciddi bir ihtiyaç karşılanmış oldu” ifadelerini kullandı.

Program, öğrencilere ikram ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.