İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde Milli Şairi anma etkinliği düzenlendi.

İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Vali Yavuz Selim Köşger, vali yardımcıları Numan Tahir Şimşek ve Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Garnizon Komutan Yardımcısı Kurmay Yarbay Uğur Karaca, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, İl Emniyet Müdür Vekili Süleyman Pamuk, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hakan Atmaca, İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un 1921 yılında Maarif Vekaletinin isteği üzerine İstiklal Marşı’nı yazdığını ve 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiğini, İstiklal Marşı’nı yazmasından dolayı 500 lira ödül verilen Mehmet Akif Ersoy’un bu ödülü de Türk ordusuna armağan ettiğini belirterek Milli Şair Akif’in en değerli eserleri arasında ‘Safahat’ın yeraldığına dikkat çekti.

Mehmet Akif Ersoy’un slayt gösterisi eşliğinde hayatının anlatıldığını programda, şiirler okundu ve öğrencilerin hazırladığı İstiklal Marşı oratoryosu sunuldu.

Resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Köşger, Garnizon Komutan Yardımcısı Kurmay Yarbay Karaca ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından verildi.

Program, öğrencilerin hazırladığı resimlerin yer aldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim