Bingöl’de her geçen gün artan araç sayısı trafik sorununu da beraberinde getirmeye devam ediyor. Kent merkezinin en işlek ve en dar sokağı olarak bilinen maden sokaktaki esnaflar ise sokağın trafiğe kapatılmasını talep etti.

Maden sokakta bulunan esnaflar, sokağın araçlar için uygun olmadığını ancak araç sahiplerinin bunu bilmelerine rağmen araçlarını bu sokağa park etmeleri anlamız bulduklarını belirterek, “ Bu sokak yeterince dar ve işlek. Araç sahipleri gün içinde buraya araçları getirip park ediyor ya da ana caddeye çıkmak için kısa yol olarak kullanıyor. Buda hem esnaflar bizi hem de vatandaşları rahatsız ediyor. Bu sokakta neredeyse her gün araç sahipleri tarafından yol kavgası ediliyor. Sokak esnafı olarak bu sokağın trafiğe kapatılmasını talep ediyoruz. İş yerlerine gelen yüklü araçlarda akşam 7 den sonra sokağa girsin, yükünü indirip çıksın ama gün içinde bunu istemiyoruz” ifadelerine yer verdiler.

BİNGÖL’ÜN TRAFİK ÇİLESİ BİTMEZ

Bingöl genelinde bu sorun olduğunu belirten esnaflar, trafik konusunda bunca yıl çözüm bulunamadığını ve bulunamayacağını belirtti. Esnaflar, “ Bizim yetkililerimiz yıllardır bu sorunu çözmek için uğraşıyoruz ama nafile. Ne onlar çözüm bulabildi ne de araç sahipleri anlayışlı olabildi. Bu trafik sorunu bizim kaderimiz” şeklinde konuştular.

 

Editör: TE Bilisim