Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi’nde başlayan Bingöl Kültür Günleri programı, ikinci gününde Bingöl Kültür Merkezi’nde devam etti.

Burada düzenlenen “Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Darbe Girişimi” başlıklı oturumda konuşan araştırmacı gazeteci Nihat Nasır, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin fikirlerini paylaştı.

Nasır, “Dünyada 15 Temmuz’un bir örneği daha yoktur. Halklar ilk kez teşebbüs edilen bir darbeyi önlemiştir. Ben eminim ki metafizik güçler, bu 15 Temmuz muhteşem direnişinin önemli aktörlerinden biridir. Kur’an’da Allah Peygambere, ‘biz seni Bedir’de 2 bin melekle destekledik’ diyor. Demek ki cenabı-ı Allah’ın böyle kritik süreçlerde, kritik dönemlerde, kritik durumlar için melekleri var ve bir takım hadiselere müdahil oluyorlar. Ben böyle inanıyorum meleklerle geldi ve darbe kahramanlarının sırtını sıvazladı ve yüreklerine, kalplerine cesaret verdi. Darbe gecesi bir hanım efendi vardı, darbecilere direnen, o erkeğin yüreğini, cesaretini toplasanız o hanım efendideki cesaret etmezdi. Başka bir adam vardı, iki tankın altına yattı. Dolayısıyla ben meleklerin olaya müdahil olduğu kanaatindeyim” dedi.

Cihannuma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen ise darbelerin iki ortak özelliği olduğunu ve bunların Atatürkçülük ve demokrasi adına yapıldığını dile getirdi.

Vatandaşlarca yoğun ilgiliyle takip edilen programların ardından açıklama yapan Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, kentin tanıtımına katkı sunmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin dolu dolu geçtiğini söyledi.

Barakazi, “Program kapsamında gelen misafirlerimize Bingöl'ün kavurması, balı, cevizi, pestili, yöresel ürünleri ve yemekleri tanıtılacak ve doğal güzellikleri olan yüzen adayı, termal tesisleri tanıtılarak, ulusal boyutta ilimizin tanıtımının yapılmasını sağlayacağız.” diye konuştu. HaberMerkezi

Editör: TE Bilisim