Bingöl Merkeze Bağlı Gözeler köyünde bulunan İMKB Gözeler Haraba Ortaokulu'nda okul yönetimi tarafından Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar içerisinde yer alan ebru sanatının tekrar canlandırılması için ebru sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla boş zamanlarda Ebru etkinlikleri başladı. . 

 Konu ile ilgili Ebruzen Ömer Yılmaz şunları söyledi;  “ebru sanatının en ince ayrıntısına kadar öğretildiği bir kurs olması için çabalayacağız,  bu sanatın özelliği bizim geleneksel el sanatımız, bizim geçmişimiz, bize kim olduğumuzu hatırlatan sanatlar bu bağlamda ebru sanatının öğrencilere tanıtımı bizim açımızdan sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca öğrencilere yönelik yapılmış bir proje toplum için de faydalı olacaktır.” dedi

Okul Müdürü Selahattin Zengin ise; Geleneksel Ebru sanatının unutulmaması için öğrencilerimizi bu sanatla buluşturmayı hedefledik. Öğrencilerimizin hem boş zamanlarını dolu geçirmelerini hem de yeteneklerini gün yüzüne çıkarmalarında okulun fırsatları kovaladığını, öğrenci ve velileri faydalı etkinliklere çekmeye çalışmak için  okul idaresinin elinden geleni yapmaya ve gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Editör: TE Bilisim