Çocuklarda öğrenmeyi kolaylaştırma amacıyla hazırladığı kitap setinin 16.’sının da çıktığını hatırlatan Eğitimci Veysel Çeliker, %100 başarıya ulaştırdığını ileri sürdüğü kitaplarının okul öncesi eğitimde veya ilkokul 1.sınıfın uyum dönemimde kullanılması amacıyla karşılıksız olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na sunmak istediğini belirtti.

6-9 yaş arası çocuklarda öğrenmeyi kolaylaştırma, unutkanlığı önleme, hafızayı güçlendirme ve dikkati artırmak amacıyla hazırladığı Zekâ, Hafıza ve Yaratıcı Düşünme kitaplarının 16 âdete ulaştığını belirten Eğitimci Veysel Çeliker, uygulama sonucunda %100’e yakın bir verim aldıklarını ve bu kitapları hiçbir karşılık beklemeden okul öncesi eğitimde veya ilkokul 1.sınıfın uyum dönemimde kullanılması amacıyla bakanlığa sunmak istediğini belirtti.

Ağaç yaş iken eğilir atasözünün önemine dikkat çeken Çeliker, “1 yıldır emek verdiğim ve günde ortalama 3-4 saat çalışarak hazırladığım kitapların sayısı 16 âdete ulaşmış olup toplamda 1200 sayfa ve 3000’e yakın etkinlik içermektedir. Sayfa sayısının çokluğuna rağmen etkinliklerin toplamı bir öğrenci tarafından günlük 2 saatlik çalışma ile 20 günde bitirilebilmektedir. Bunun temel nedeni etkinliklerin tamamıyla eğlenceli bir formatta öğrenciye sunulmasıdır. Kitapları büyük bir sabır ve özveri ile uyguladığımız değişik yaş gruplarından 30 öğrencinin tamamında son derece başarılı sonuçlar elde ettik. Tüm bunların yanında öğrenme güçlüğü çeken (kaynaştırma öğrencileri) öğrenciler üzerinde de verimli sonuçlar aldık. Bu eğitimi alan öğrencilerimizin tamamı kendi sınıflarında ve günlük hayatlarında bu eğitimin avantajını hissetmektedirler. Kitapların faydasını bir cümle ile özetlemem gerekirse , ‘Anlatılan bir şeyi bir kere de anlamak’ olarak özetleyebilirim. Büyük bir özveri ve sabır neticesinde ortaya çıkan 16 kitabı bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu kitapların tamamını ülkemizin dört bir tarafındaki bütün çocuklarına ulaştırılmasını istediğim için bu kitapların okul öncesi eğitimde veyahut 1.sınıf uyum döneminde kullanılması arzu ediyorum. Okuma-yazma çalışmalarına başlamaktansa bu eğitimle başlamalarını ve bir ömür boyu öğrenmelerinin rahat bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Temel beklentisinin kitaplarının Türkiye’de ki tüm öğrencilerine ulaştırılması olduğunu dile getiren Çeliker, kitaplar hakkında geniş bilgi almak isteyenlerin [email protected] ve 0 530 348 51 40 numaralı telefondan bilgi alabileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim