Başta kuşlar olmak üzere kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarının bugünlerde aç kaldığına değinilen açıklamada, vatandaşların bu konuda ellerinden geleni yapmaları gerektiği belirtildi.

Kış nedeniyle bu tür hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Soğuk havalarda zorda kalan, imkânları olmayan konu komşumuza el uzatmak, onlara yardımlarda bulunmak ne kadar vicdani, insani ve İslami ise sokak hayvanlarını koruyup kollamak, onlara yardım elimizi uzatmak da bir o kadar vicdani, insani ve İslami bir görevdir. Çünkü bizler vicdan ve merhamet timsali bir dinin mensuplarıyız. Bu konuda şimdiden tüm sağduyu ve hassasiyetleriniz için teşekkür ediyoruz. Balkonunda, bahçesinde, sokağında ve caddesinde aç kalmış serçe, güvercin, kedi, köpek besleyen herkesten Allah razı olsun."

'Birçok Vatandaş Sokak Hayvanlarını İhmal etmiyor'

Bingöl Belediyesi, soğuk havaların şiddetlenmesiyle birlikte kent merkezinde bulunan birçok alana düzenli olarak kedi ve köpek maması bırakmaya devam ederken, Bingöl'deki birçok vatandaş da bu durumdan memnun kaldığını ve sokak hayvanlarını unutmadıklarını belirtti. Bingöl esnaflarından Gökhan Şen, " Sabahları iş yerinde kahvaltı yaptıktan sonra yakında bulunan bir kaç inşaat önüne ekmekleri bırakıyorum. Hem kuşlar hem de kedi ve köpeklerin kış aylarında yiyecek bulma sıkıntısını bir nebze de olsa bu şekilde gideriyorum. Birçok vatandaşımızın bunu yapmasını isterim. Bizlerin nasıl her gün yemek gibi temel ihtiyaçlarımız varsa sokak hayvanlarında temel ihtiyaçları var. Umarım herkes kış aylarında sokak hayvanlarını unutmaz" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim