Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Şubesine bağlı faaliyetlerini yürüten Bingöl İl Temsilciliğine önerilen isimler arasından Ayetullah Keskin, İl Temsilcisi olarak atandı. İl Temsilcisi olarak atanma kararını memnuiyetle karşıladığını dile getiren Keskin, il genelindeki tüm mühendislerin sesi olacaklarını söyledi.

Keskin, “kamu kurumlarında, özel sektörde ve serbest piyasada çalışan tüm inşaat mühendislerinin ve inşaat mühendisliğinin sorunlarını dile getirmek ve çözüm arayışları için mücadele edeceğiz. İmar sorunları, çarpık kentleşme gibi sorunları ilgili kurumlarla görüşüp çözüm önerileri sunacağız. Eski yönetimimize bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum. Birlik ve dayanışma gösterdiğimiz zaman çözemeyeceğimiz sorunun olmadığına inanıyorum. İnşaat mühendislerinin ve inşaat mühendisliğinin sorunlarını dile getirip, çözüm için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bütün mühendis arkadaşlarımızın önerilerini dinleyeceğiz. Valilik, Belediye, kurum müdürleri ve mühendis arkadaşlarımız arasında köprü görevi görerek pozitif yönde diyalog sağlayacağız. Bütün üyelerimizden ricamız yönetimimize destek vermeleri. Birlikte hareket etmek İnşaat Mühendislerinin hem de İnşaat Mühendisliğinin sorunlarını dile getirmek ve çözüme kavuşturmak için çok önemli.” Şeklinde konuştu.

Deprem’e karşı yapı stokunun geliştirmesi için ilgili kurumlara ortak hareket edip, çözüm önerileri getireceklerini söyleyen Keskin, “ bu yıl içerisinde Karlıova’da yaşanan deprem 1971 ve 2003 yılında tarifi zor acılar yaşayan bir şehrimize deprem gerçeğini yeniden hatırlattı. Depreme karşı dayanaklı yapılar yapmak ve bunların denetimini sıkı bir şekilde gerçekleştirilmesi yönünde ilgili kurumlara birlikte hareket edip, mühendislik alanındaki her türlü soruna ve konuya müdahil olacağız. Deprem gerçeğini unutmadan bu şehrin gelişimine ve ilerlemesine katkı sağlayacak yapılar yapmalı. Daha güvenilir yaşam alanları oluşturmalıyız. ” dedi. HABER MERKEZİ