Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı Genel Kurulu yoğun katılımla yapılırken, 2011 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten Mustafa Karaarslan yeniden başkanlığa seçildi.

Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı 24. Olağan Genel Kurul seçimleri 09 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 10.00’da Bingöl TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Genel kurulun divan başkanlığını Fahrettin Anuk yaptı. Gündemde var olan faaliyet raporu okundu; ardından çalışma raporu üyelere aktarıldı.

Oda faaliyetleri hakkında konuşan Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, 2011 yılından bu yana başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlattı. Ziraat Odasına kayıtlı 13 bin 500 üyenin bulunduğunu belirten Karaarslan, “Ziraat Odası Teşkilatımızın temel amacı ve ilkeleri doğrultusunda şimdiye kadar çiftçilerimize nasıl bir hizmet vermişsek bundan sonra da bu hizmetlere daha iyi ve yenilerinin eklenmesine devam edilecektir. Odamızın  mevcut  bütçesi  yeterlidir ve borcumuz da yoktur. Ziraat Odamızın geliri  sadece  Çiftçi aidatına bağlıdır başka da  gelirimiz yoktur. Odamızın Çalışması buna göredir.  Her zaman çiftçilerimizin hizmetindeyiz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor  2019 üretim yılının hayırlı ve bereketli geçirmesini cannab’ı Haktan niyaz ederim” dedi.

Seçim sonrası yapılacak işleri anlatan Karaarslan, “Düzağaç Tarım İl Müdürlüğü kampüsünde kurumumuza 2 bin M2 yer tahsisi yapıldı. Ziraat odası ve birliklerimiz ile birlikte bu alanda modern bir bina yaparak çiftçilerimize daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Valiliğimizin oluru ile Belediyemizden uygun  bir  yer tahsisi yapılarak köylü  pazarının kurulması için de adım atacağız. Ayrıca çiftçilerimizin sorun yaşadığı toplulaştırma konusunu da ilgili merciler ile görüşerek çözüm üretmeye çalışacağız. Göynük ve Gayt Sulama kanallarını tamamen tahrip olduğundan bunların kapalı sisteme dönüştürülmesi, kırsal kesimde bulunan köylerimizde küçük ölçekli sulama göletlerin yapılması ve tarıma elverişli  olan  mera alanlarının çiftçilerimize kiralanarak üretime dönüştürülmesi önceliklerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde Mustafa Karaarslan yeniden Bingöl Ziraat Odası Başkanlığına seçildi.

Toplantıya; Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, ESOB Başkanı Ali Bayram, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, DSY Birliği Başkanı Doğan Koç, DKK Birliği Başkan Vekili Ahmet Kaysadu, Bingöl ZMO Başkanı Erdoğan Yener, TKK Başkanı Suphi Çetkin, Ak Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler, Ak Parti Bingöl Belediye Başkan adayı Erdal Arıkan, Ziraat Odası üyeleri ve muhtarlar katıldı.