Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ankara’ya gitmesi üzerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başkan vekilliğine Belediye Meclis Üyesi olan Feyza Başak Koç’u tayin etti.

 

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ankara’ya gitmesi üzerine başkan vekilliğine Belediye Meclis Üyesi olan Feyza Başak Koç’a bıraktı.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Belediye Başkan Vekilliği’ne getirilmensin anlamlı olduğunu ifade eden Bingöl Belediyesi Başkan Vekili Feyza Başak Koç, yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlerin en aktif kullanıcılarının her zaman kadınların olduğunu belirterek, kadının toplumda hak ettiği yeri alması için her gün çalışmak gerektiğini kaydetti.

 

Belediye Başkan Vekili Koç, Bingöl’ün Yücel Barakazi gibi bir belediye başkanına sahip olduğu için şanslı olduğunu, değerinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili programlara katılan Feyza Başak Koç, geleceği kadınlar ve erkeklerin birlikte kurduğuna dikkat çekerek, kadınlara kimsenin kendi anlayışına göre rol biçmeye kalkışmamasını, kadınların kendi hakkını kimsenin inisiyatifine bırakmaması gerektiğini ifade etti.

 

Kadının siyasetteki önemine değinen Feyza Başak Koç, “Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim toplum için eksiklikten öte haksızlıktır’ bu bakış açısıyla 2009 yılından bu yana Belediye Meclisi’nde görev yapmaktayım. Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’nin Belediye Başkan vekilliğini daha önce birkaç defa yapmıştım. 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bu anlamlı günde de Başkan Vekilliği yapmaktan memnuniyet duydum. Kadına ve aile kurumuna değer veren Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’ye tüm hanım kardeşlerim adına teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Başkan Vekili Koç, “İnsanlığın anıtı, toplumun bereketidir, kadın. Sudur, topraktır, şefkattir, huzurdur, kadınlar elleri öpülesi annelerdir. Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

‘Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz’ diyen Başkan Vekili Koç, ‘Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. Kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları, kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur” İfadelerini kullandı

 

Kadınların ülkenin geleceğini örecek güce ulaşmasının, yine kadınların siyasi hayata katılması ile mümkün olduğunu söyleyen Koç, “Ülkemizin kalkınması, kentimizin gelişmesi için kadınlarımızın inancı ve aktif çalışma hayatı Karar alma mekanizmalarında yer alması gerçekten çok önemli. Her birinin görüşü ve katılımı bizim için değerli” şeklinde konuştu.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyede görev yapan kadınları ziyaret eden Bingöl Belediye Başkan Vekili Feyza Başak Koç, kadın personelin 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayarak, çiçek takdim etti. 

Editör: TE Bilisim