Bingöl’de kadın istihdamını arttırmak, kadınların kendi imkanlarıyla ya da çeşitli kurs ve kurumlar bünyesinde ürettikleri ürünlerin pazarlanmasını sağlamak ve bu ürünlerin markalaşarak ticarileşmesini sağlamak amacıyla kurulan Bingöl’de Kadın Emek Çarşısı’nın aktif ve verimli olarak çalışmasını ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere Bingöl Valiliği koordinasyonunda, Bingöl Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi, Halk Eğitim Merkezi, TOBB Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu, Bingöl Mikrokredi Şubesi, Bingöl SYDV, KADEM Bingöl Şubesi ve Usta Öğretiler Derneği işbirliğiyle yapılan çalışmalar tamamlanarak işliklerin tahsisi için başvuru süreci başlatıldı.

15 Mart – 5 Nisan 2019 tarihleri arasında başvurular alınarak yapılacak değerlendirme işlemleri sonrasında işliklerin tahsisi yapılacak ve nisan ayı sonlarında Kadın Emek Çarşısı aktif olarak çalışmaya başlayacak. Başvuru yapmak için başvuru sahibinin kadın olması ve el emeği ürünler üretmesi yeterli olacağı belirtildi.

Alınacak başvurular önceden belirlenen değerlendirme kriterleri doğrultusunda ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilerek en yüksek puanı alan başvuru sahiplerine Kadın Emek Çarşısı işlikleri 6 ay süreyle tahsis edilecek.

6 aylık süreçte Kadın Emek Çarşısı’ndaki 18 adet işlikte yer alacak kadınların birer girişimci haline gelmesi amaçlanarak bu alanda önümüzdeki süreçte eğitim vb. çeşitli etkinliklerin yapılması da planlandığı açıklandı. Ayrıca ilgili kamu kurumları ve STK’lar da buradaki kadın girişimcilere destek sağlayacak.

Bingöl Kadın Emek Çarşısına başvurular için http://investinbingol.gov.tr/tr/Sitecontents/view/315 adresinde verilen formun doldurulup Kadın Emek Çarşısına teslim edilmesi gerekmektedir.