Kültür Merkezinde yapılan ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma’ Günü etkinliklerine Vali Ekinci’nin yanı sıra 49. Komando Tugay Komutanı V. Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkan V. Topçu Albay Ahmet Korkutata, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Vali Yardımcısı Taner Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrencilerimiz katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni İbrahim Bozak tarafından yapıldı.

Ardından ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri’ çerçevesinde Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Vali kurtuluş Şişmantürk Ortaokulu öğrencilerinden Narin Orak kendi yazdığı şiirini okudu.

Daha sonra Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrecilerinin hazırlamış olduğu ‘Mehmet Akif Ersoy’ konulu sokak röportajı ve slayt gösterisi izlendi.

Program 'İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma’ etkinlikleri çerçevesinde il genelinde düzenlenmiş olan İstiklal Marşı’nın on kıtasını güzel okuma yarışmasında birinci olan MEV Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulu öğrencisi Miraç Eymen Alkan isimli öğrenci tarafından İstiklal Marşı’nın on kıtasının ezberden okunması ile devam etti.

Daha sonra Sarayiçi İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından İstiklal Marşı işaret dili ile okundu.

Program şiir, kompozisyon ve güzel okuma dallarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay komutan V. Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe ve Belediye Başkan V. Ahmet Korkutata tarafından çeşitli hediyeler verilmesi ile devam etti.

İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Turğut tarafından Arapça okunmasından sonra aynı okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterimi ile program tamamlandı.