Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yürüttükleri çalışmalar neticesinde Bingöl’de 44 çocuğun sokakta çalıştığının tespit edildiğini açıkladı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bingöl’de çalışan çocuk sayısının tespit edilmesine ilişkin çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar neticesinde Bingöl’de 44 çocuğun sokakta çalıştığı tespit edildi.

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada yaz aylarının gelmesiyle de sayının artacağının tahmin edildiği belirtilirken, “Sokakta çalışan çocukların sayısının artmasını engellemek ya da çalışan çocukların sokak yaşamından uzak durmalarını sağlamak amacıyla toplumumuzun bilinçlenmesi önem arz etmektedir. Halkımızın sokakta çalışan çocuklardan yaptıkları alışveriş bu çocukların sokakta çalışmalarını desteklemekte ve farkında olmadan çocuklarımızı sokağa mahkûm ettiği göz önünde bulundurulduğunda toplumu bilinçlendirme çalışmasına ihtiyaç duyulmaktadır. İlimizin kanayan yarası olan bu hususta Bingöl Belediyesi ve Müdürlüğümüz işbirliği ile belediyemize ait olan ve şehrin birkaç noktasında bulunan bilboardlarda toplumu bilinçlendirme amaçlı görsel yazılar yayınlanmıştır” ifadelerine yer verildi.  

Editör: TE Bilisim