Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde sahnelenen ücretsiz Zazaca tiyatro oyunlarına yoğun ilgi gösteren izleyiciler kahkahaya boğuldu. Kurtlar Vadisi dizisinde Zaza Dayı rolünü oynayan ünlü oyuncu Ali Sürmeli de izleyiciler arasında yer aldı. Oyun bitiminde sahneye çıkarak, Zazaca tiyatro yapmanın önemini vurgulayan ünlü oyuncu Sürmeli, Tiyatro ekibine başarılar diledi. İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Bingöl İli Kültür ve Dayanışma Derneği (BİN-İLDER) Başkanı Halis Atar, bu tür etkinliklerin sürekli olmasını dilediğini söyledi. TRT Kurdî kanalı oyunu izleyerek Ali Sürmeli, tiyatro ekibi ve izleyicilerle röportaj yaptı.

 

Bingöl Belediyesi Şehr-i Bingöl Tiyatro ekibi tarafından sahnelenen ‘M4hmud’ adlı oyun Bingöl’den yurtdışına giden gurbetçileri, ‘Teyyare’ adlı oyun ise Bingöl Havaalanı’nda geçen trajikomik bir olayı anlatan Zazaca tiyatro oyunları tek perde olarak sergilendi.

Şehr-i Bingöl Tiyatro ekibinin tamamının eğitimcilerden oluştuğunu belirten Yönetmen Yunus Çiftçi katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirirken tiyatroya verdikleri destekler için Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim