Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Ramazan ayı ile ilgili bir mesaj yayımladı. Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir Ramazan ayına daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sorumluluk bilincine sahip insanlar için bir ‘Hidayet Kaynağı’ olan yüce kitabımız bu ayda, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde indirilmiştir.

Ramazan Ayı, Rabbimizin af ve mağfiretinin, lütuf ve kereminin doruğa çıktığı; gönüllerin sevgi ve merhamet ile birleşip kötülüklerden sakındığı; hakikatin billur sesinin gözleri ve kalpleri aydınlattığı; dostluk, kardeşlik, paylaşma ve dayanışmanın bolca yaşandığı aydır.

Bu ayın çok özel bir zaman kesiti olduğu bilinciyle, gecesinden gündüzüne her anını hayırlara uzanan örneklerle yaşayıp yaşatalım. Kendimize ve ulaşabildiğimiz herkese iyiliği merkeze alan tavsiyelerde bulunalım. Ramazan ayının yarattığı yoğun maneviyat ikliminde; çevreye karşı duyarlı olmayı, dertlilere derman olmayı, yardıma muhtaç olana yardım eli uzatmayı, mazluma ve mağdura kucak açmayı unutmayalım.

Aklımıza ve bedenimize feyiz ve bereket katan Ramazan ayını, bu yıl koronavirüs salgınının belirlediği gündem ile idrak ediyoruz. Bunun için; Kovid-19 ile etkin mücadele ve tüm toplumun sağlığı adına, sahurlarımızı, iftarlarımızı evlerimizde yapalım, teravih namazlarımızı evlerimizde eda edelim.

Ramazan ayı boyunca da; sosyal mesafe, maske kullanımı, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama gibi kurallara riayet edelim. Evlerimizde kalalım, iftar ve sahurlar için misafir almayalım.

Aziz milletimizin ve tüm insanlığın Koronavirüs ile mücadelesinin en az hasarla ve en kısa zamanda atlatılmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum.

Bu duygularla; tüm Bingöllü hemşehrilerimin “Mübarek Ramazan Ayı”nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, oruçlu günlerimizin tüm insanlık için barış, kardeşlik ve kurtuluşa vesile olmasını diliyorum.” İfadelerin kullandı. HABER MERKEZİ