Bingöl Hürriyet Koleji meslek tanıtımı ve kariyer günleri gerçekleştirildi.

Bingöl Hürriyet Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine, meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlamak ve doğru hedefler belirleyip, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimini sağlamak amacıyla kariyer günleri projesini hayata geçirdi.

Hürriyet Koleji Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Pervin Barakazi, öğrencilerin talepleri doğrultusunda gerçekleşen ve iki gün sürecek olan meslek tanıtım günlerinde öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımaları için bu tür etkinlikleri düzenlediklerini dile getirdi.

Öğrencilerin sahip olabilecekleri meslekler hakkında o mesleği yapan kişiler tarafından her yönüyle bilgilendirilmesi amaçlanan meslek tanıtım günleri ile ilgili bilgi veren Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Pervin Barakazi, “Bu tür etkinliklerde amacımız, doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak, farklı meslekleri öğrencilere tanıtmak ve öğrencilerin mesleklere dair merak ettiklerini öğrenmelerine imkân sağlamaktır. Bilinmeyen ya da her yönüyle tanınmayan mesleklerin öğrenilmesi, öğrencilerde hedef genişliğinin sağlanması ve mesleklerin çalışma şartları, avantaj ve dezavantajlarını bilirkişiden öğrenmesine imkân sağlamaktır. Öğrencilerimiz için faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER, MESLEKLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Programda; Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Selçuk Nazik, Diş Doktoru Hilal Dilsiz Atlı, Eczacı Umut Tarhan, Mimar Burcu Dağ, Çevre Mühendisi Işılay Özdemir, Genetik Mühendisi Musa Tartik, Elektrik Mühendisi Abdullah Varolgüneş, Makine Mühendisi Ümit Olgun, İnşaat Mühendisi Fikret Batmaz ve Diyetisyen Zeynep Baltacı kariyerleri hakkında öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Çağın meslekleri ve çalışma ortamlarının tanıtıldığı, soru-cevap şeklinde gerçekleşen seminerde öğrenciler, merak duydukları meslekler hakkında bilgi edindi.

Bingöl Hürriyet Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Koleji yönetimi, öğrencilerin edinecekleri meslekleri kendilerine anlatıldığını ve ileriki eğitim yıllarında seçecekleri meslekler hakkında sağlam ağızdan bilgi verildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim