Vali Yavuz Selim Köşger, “Okuyorum, Bingöl'de Aydınlık Bir Gelecek Kuruyorum” Projesi kapsamında, okullarında en çok kitap okuyan öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Proje kapsamında 60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencilerini makamında ağırlayan Vali Köşger, çocuklarla uzun süre sohbet etti.

Ziyarette Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Fevziye Arıkan, değerler eğitimi kapsamında yazdığı ve tasarladığı “Kalemin Kalplere Dokunuşu” adlı kitabını Vali Köşger’e hediye etti. Kitabının çok satıldığını, elde edilen ve edilecek bütün gelirleri Suriyeli kardeşlerine yardım olarak kullandığını ifade eden Arıkan: “Değerler eğitimi kapsamında birçok şiir ve kompozisyon yazdım. Yazdığım bu şiir ve kompozisyonlar okul idarecilerimizin ve öğretmenim Güllü Ala’nın yardımları ile kitap haline getirdik ve kitaplarım çok satıldı. Satılan kitaplarımdan elde edilen bütün gelirleri Suriyeli kardeşlerime yardım amacıyla kullandım. Çünkü bu kitabı yazmamın amacı; değerlerimizin sadece sözle değil, davranışlarımızla da yaşatılmasını aşılamaktı. Böyle bir projeye başlamakla arkadaşlarıma, kendi okulumuzun ve çevre okulların öğrencilerine örnek olduğumu, değerlerin yaşatılması için bir başlangıç olduğumu düşünüyorum. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bingöllü çocuklara, Bingöllü gençlere fırsat verildiği zaman, çok güzel işlere imza atabileceklerini dile getiren Vali Köşger: “Her zaman dile getirdiğim gibi Bingöllü çocuklara, Bingöllü gençlere imkan verildiği zaman çok güzel işlere imza atacaklarını biliyorum. Buradaki öğrencilerimizin de gayet bilinçli olması, gelecek şuuru taşımaları, geleceklerine yönelik tasavvurları olması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bizler, sizlere daha iyi şartlar ayarlayalım, sizler de kendi geleceğinizi daha iyi kurgulayın. Çünkü gelecek, sizlersiniz. Bu ülke sizin. Bundan sonra bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekir. Sizin gözlerinizde bu ışığı görüyorum. Geleceğe yönelik farkındalığınız çok yüksek. Kendinizi geleceğe iyi hazırlayın. İyi hazırlamak için de bol bol kitap okumaya devam edin” dedi.

Ziyarette öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Buğrahan, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ahmet Burtaşkıray ile öğrencilerin okul müdürleri ve öğretmenleri eşlik etti

Editör: TE Bilisim