İklim ve dış etkenlerden kaynaklı ekonomik ömrü tükenmek üzere olan şebekeleri verimli hale getirilmesi amacıyla Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürlüğü, bakım onarım faaliyetlerini eksiksiz yürütüyor.

Bakım onarım programı dahilinde merkez mahallerde yapılan çalışma ile Fırat EDAŞ, trafo, pano bakımları, kabinlerin tadilat ve temizliği, iletken izolatörlerinin değiştirilmesinin yanı sıra dış unsurlara karşı izolasyon ve kışın yıkım yaşanabilecek yerlerde tüm direklerdeki konsolların yenilemesini eksiksiz şekilde gerçekleştiriyor.

Çalışma kapsamında Kaleönü, Yenimahalle ve İnalı Mahallesi’ni besleyen ana hatlarda ve Gözer hattında rüzgârda dalların temasından kaynaklı kesintilere neden olan ağaçların budama işlemleri yapıldı. Meyve ağaçları arasından geçen iletkenlere ise alpek kablo ile kapalı hale getirildi. İletken kopukluğu yaşanabilecek yerlerde de iletkenler yenilendi. Ayrıca bölgede kış mevsiminde eğrilen direklerin onarımlarına devam eden Fırat EDAŞ, ihtiyaç duyulan yerlerdeki direklerde de gerekli yenilemeleri titizlikle yapıyor. Tespit edilen arızalı sokak aydınlatmaların bakım onarımları da aynı paralelde sürdürülüyor.

Gerçekleştirilen bakım onarım çalışmalarına ek olarak; devam eden çalışmalarla birlikte Bingöl’de elektrik tedarikinin sürekliliği ve güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

Faaliyetlerine, müşterilerinin talep ve beklentilerini karşılama noktasında yön veren ve kaliteli enerjiyi kesintisiz sunma gayreti içerisinde olan Fırat EDAŞ’ın çalışmalarına hız kesmeden devam edeceği belirtildi. HABER MERKEZİ