Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Bingöl’de 2014’de 2 bin 530 kişi kanser taramasından geçti.

4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri ve Kolorektal Kanseri ile ilgili farkındalık çalışması yürüten Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından eğitim semineri verildi.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü salonunda 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle, Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri ve Kolorektal Kanseri ile ilgili farkındalık çalışması düzenlendi. Dr. Sertaç Seviş tarafından, personellere; kanser, kanser taramaları ve erken teşhisin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Diyetisyen Zeynep Taşkesen dekatılımcılara beslenme ve kanser konulu eğitim verdi. 

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de kanser taramalarıyla ilgili olarak ciddi çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından 2014’de bin 328 kişinin meme kanseri, bin 202 kişinin rahim ağzı kanseri taramasından geçtiği bildirildi. Bingöl’de kolorektal kanser tarama programının da yeni başlatıldığı, yürütülen kanser taramalarından aile hekimlerinin katılımı sağlanarak daha yüksek katılıma ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Dünya Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini hedefleyen İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ sloganıyla vatandaşların ücretsiz kanser taraması yaptırması için kayıtlı oldukları Aile Sağlığı Merkezleri’ne ve KETEM’e başvurması çağrısında bulundu.

 

Editör: TE Bilisim