Musluk suyunu tercih etmeyen Karlıovalı vatandaşlar Ramazan ayında doğal su kaynaklarına akın ediyor. Hem zaman geçirmek hem de daha temiz su için gösterilen ilgi nedeniyle su almak da uzun sürebiliyor.

Karlıova İlçesindeki vatandaşlar,  uzun ve sıcak Ramazan günlerinde iftarlarını kaynaklardan gelen su ile açmak için çeşmelere akın ediyorlar. Halk bidon ve pet şişelere doldurdukları suları evlerine götürüyorlar.

İlçe merkezine iki kilometre mesafedeki Karlıova çıkışındaki kaynak su iftara bir saat kala vatandaşların akınına uğruyor. İki çeşmeli kaynağın önünde bazen uzun kuyruklar oluşturanlar, soğuk suyu; getirdikleri bidon, termos ve pet şişelere doldurarak evlerine götürüp iftarda içiyorlar.

Buzdolabında soğutulmuş su yerine doğal soğuk su içmeyi tercih ettiklerini belirten vatandaşlardan bazıları araçları ile bazıları ise vakit geçirmek amacıyla doğal suların bulunduğu yere çocuklarıyla gelip su götürüyorlar.

Her akşam iftardan önce soğuk su almak için kaynak sularına geldiklerini belirten Necatin Bingöl, "Biz zaten Karlıova'da buzdolabı suyunu içemiyoruz. Buz gibi orijinal suyumuz çeşmelerimizde akıyor. Ancak iftar vaktinde evde akan suyu fazla içemiyoruz hemen şişkinlik yapıyor ve bizler de bu yüzden Ramazan ayında buz gibi olan bu suyu tercih ediyoruz. Bu su şişirmiyor insanı. İçebildiğin kadar içiyorsun" dedi.

Editör: TE Bilisim