Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 2017 yılının ilk üç ayında 23 bin 852 hastaya hizmet verdiklerini, 2018 ilk üç ayında ise 27 bin 593 hastaya hizmet edildiğini açıkladı.

Bu verilere istinaden yapılan çalışmalar neticesinde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmet verme konusunda yetersiz kaldığını açıklayan Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, ek bina çalışması başlattı.

Çalışmalar sonucunda, Düzağaç bölgesindeki genel sekreterlik hizmet binasının 10 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine çevrilmesine karar verildiği belirtilirken; “25 ünit ile hizmet vermeye çalışan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yirmilik diş ve gömülü diş çekimi, kist operasyonları, kök kanal tedavisi, dolgu, sabit ve hareketli protezler, diş eti tedavileri, çocuk dişi dolgu ve kanal tedavileri yapılmaktadır. 2017 yılı ilk üç ayında 23 bin 852 hastaya hizmet verilmişken bu rakam 2018 yılı ilk üç ayında 27 bin 593'e çıkmıştır. Verilerden de anlaşılacağı üzere hasta sayısında büyük bir artış gözlenmiş, bu artış ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı klinik sayısının artırılması gerektiği görülmüştür. İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde Düzağaç semtinde daha önce genel sekreterlik hizmet binası olarak kullanılan İl Sağlık Müdürlüğüne ait hizmet binasının bir kısmı 10 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ek hizmet binası olarak faaliyet gösterecek. Yürütülen çalışmalar neticesinde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan proje, yapılacak olan tadilat ve teçhizat alımı ile yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayacak. Böylece 35 ünit olarak Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti verecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilimiz geneline daha etkin hizmet verecek. Projenin geçmesinde emeği geçen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Valisi Ali Mantı ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz” açıklamalarına yer verildi.

Editör: TE Bilisim