Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Çeltiksuyu (Madrak) ile Güveçli (Sıniwelan) köylerinde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Her iki etkinlik de köy meydanında düzenlenirken etkinlikler Kur`an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikler, Mevlidi Şerif’in okunmasıyla devam etti, ardından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i konu alan birbirinden güzel ilahiler seslendirildi.

Çeltiksuyu köyündeki etkinlikte Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma bir konuşma yaptı. Dağılma konuşmasına,  bu yılki Kutlu Doğum programlarının ana temasının "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" olduğunu hatırlatarak "Böylece istedik ki, gittiğimiz yerlerde, köylerde, kasabalarda ve şehir meydanlarında bu temayı işleyelim ve anlatalım." dedi.

 

"KÜFRÜN TEK AMAÇLARI ALLAH DİYEN TEK KİMSE KALMASIN"

 

Bugün küfrün ve şirk ateşinin her yeri sardığını ifade eden Dağılma,  "Ahlaksızlık ateşi, Zülüm ateşi her yanımızı ve evlerimize kadar gelmiş. Küfür ve ahlaksız ateşi anlayacağınız en yakınımıza kadar hatta gönüllerimize ve zihinlerimize kadar bu ateş girmiş. Şeytan ve orduları, kâfirler ve zalimler nesillerimizi ve memleketlerimizi ifsat etmek için her yandan saldırıp talan ediyorlar. Tüm kâfirler elbirliği etmişler, söz birliği etmişler, fikir birliği etmişler ve iş birliği etmişler. Tek amaçları Allah diyen tek kimse kalmasın.  Müslüman bayanın hayâsı ve edebi ve kalesi olan başındaki örtüsü açılsın. Kendi heva ve heveslerine göre hareket etsinler. Çünkü sizin örtünüz rezilin gözüne batmaktadır." ifadelerini kullandı.

 

"BİZİM ÖVÜNMEMİZ GEREKEN İSLAM’IMIZDIR, İMANIMIZDIR"

 

Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak, Hz Muhammed’in hayatından kesitler anlatan Dağılma şunları söyledi. "Bizim övünmemiz gereken ırkımız değildir, övünmemiz gereken soyumuz ve aşiretimiz değildir. Bizim övünmemiz gereken, insanlığımızdır, İslam’ımızdır, imanımızdır, dürüstlüğümüzdür. Yalandan, hileden, dedikodudan uzak oluşumuzdur." şeklinde konuştu.

 

GÜVEÇLİ KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

 

Güveçli köyünde düzenlene programda ise Yazar Cihan Bozaba konuştu. Bozoaba,  “Bakın, elinizdeki bayraklarda Kelime-i Tevhit yazıyor. Bu bayraklarda yazılan Tevhit kelimesini basit görmeyelim. Biliyor musunuz?  Dünyaya gelişimizin sebebi ve gayesi şu Tevhit bayrağıdır. Bütün peygamberler bunun için yaratılmış ve bunun mücadelesini vermişler. Hz Nuh, Hz İbrahim, Hz Musa, Hz İsa, Hz Davut, Hz Süleyman ve birçok peygamber, bu Tevhit bayrağının ve davasının mücadelesini vermiştir. Yüz binlerce Peygamber, Nebi ve Resul şu Tevhit davasına insanları çağırmış ve davet etmişlerdir, en sonunda bu mücadelede kimi Allah’ın Peygamberi bu uğurda şehit olmuştur. Yani, sizin Allah’tan başka ilahınız, kurtarıcınız, yardımcınız yoktur ve Muhammed (a.s) Allah’ın Resulüdür.” dedi.

 

“DÜNYAYA BAĞLANDIĞIMIZ İÇİN ÖLÜMDEN ÇOK KORKAR OLDUK”

 

“Niçin ölümden çok korkuyoruz. Diyen Bozaba, “Eğer bizler ahirete yatırım yapsaydık, eğer bizler ahrete güvendiğimiz ameller gönderebilseydik, inanın ki bizler ölümden korkmazdık. Peygamberler ve Salih insanlar ölümden korkmuyorlardı değil mi? Ama maalesef bizler dünyaya çok bağlandık ve çok sever olduk. Şu misafirhane ve geçici yurt olan ve şu bir yayla olan dünyayı çok sevmeye başladık. Bundan dolayı parçalandık ve birbirimizden ayrı ve gayrı olmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

 

“ASIL VE ZARARLI MUSİBET DİNE GELEN MUSİBETTİR”

 

Bugün yaşadığımız bütün felaketlerin nedeninin dinimizden uzak bir yaşayış içinde olduğumuzdan dolayı olduğunu ifade eden Bozaba, “Çok değerli bir alimimiz olan Üstad  Bediüzzaman Said-i Nursî ne güzel söylemiş,  ‘Asıl ve zararlı musibet dine gelen musibettir, bundan dolayı dini musibetlerden kaçının’ diyor, Yılandan ve akrepten kaçtığınız gibi dini musibetlerden sakınmamız lazım. Nedir dini Musibetler? Eğer bugün dinimize rağbet, ilgi göstermeyip ve onu yaşamıyorsak, din ayaklar altında çiğneniyorsa, demek dini musibet yaşıyoruz. Eğer bugün ailece evde TV’nin karşısına çıkıp hep birlikte uygunsuz ve İslam dışı şeyler izliyorsak, demek dini musibet yaşıyoruz. Eğer bugün kızlarımız büyümüş ve İslami kuralara göre hareket etmiyorlarsa, Kur'an'da ayetin belirlediği şekilde örtünmüyorsa ve kendi isteklerine göre açılıp saçılmışsa inanın kardeşlerim dinen musibet yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Her iki etkinlik de yapılan dualarla son buldu.

Editör: TE Bilisim