Bingöl’de kent merkezi ile Düzağaç bölgesini birbirine bağlayan 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğindeki Çapakçur Köprüsü, çift yönlü, yaya geçitli olarak 32 ayak üzerine kuruldu. 23 Milyon 450 bin TL’ye mal olan köprüdeki çalışmalar tamamlandı.

 

KÖPRÜDEN İLK GEÇEN KİŞİ CEVDET YILMAZ OLACAK

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünce ihalesi gerçekleştirilen ve Mart 2017’de trafiğe kapatılarak yapımına başlanılan Çapakçur Köprüsü’nde çalışmalar tamamlandı. Dün yoğun bir çalışmanın yaşandığı köprüde aynı gün içinde hem girişlerde ağaçlandırma çalışması yapıldı hem de ışıklandırma çalışmasının büyük kısmı bitirildi. Köprü bugün Cevdet Yılmaz’ın aracıyla geçişi sonrasında trafiğe açılacak.

 

RESMİ AÇILIŞ DAHA SONRA YAPILACAK
Şehrin iki yakasını birleştiren Çapakçur Köprüsü’nün 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift yönlü, yaya geçitli, 32 ayak üzerine kurulduğu ve 23 Milyon 450 Bin TL’ye mal köprünün resmi açılışı ileri bir tarihte yapılacak.

 

BARAKAZİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Köprüdeki çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi,
Köprü projesinin bir sezonda tamamlandığını aktarıp "Bu proje bir yıl önce başlayacaktı ama bazı çalışmalar bunun gecikmesine neden oldu. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında bakanımızın öncülüğünde karayollarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda bunun bir sezonda bitirilip bitirilmeyeceği konuşuldu. Şubat ayında yıkımını gerçekleştirmeyi ve bitirmeyi hedefledik. Biz kendi aramızdaki karara bağladıktan sonra ilgili firmayı çağırdık. Yetkili firma bir sezonda bunu bitirebileceğini aktardı. Allah’a şükür köprümüz bitti. Asfaltlama çalışması da bitti” ifadelerini kullandı.

Çapakçur Köprüsü’nün bitimini bekleyen vatandaşlar ise, yapılan hizmetten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

 

Editör: TE Bilisim