Bingöl Üniversitesi Eski Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak düzenlenen Moleküler Bilim Günü’nde açılış konuşması yapan Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Böyle bir programın düzenlenmesi beni son derece heyecanlandırdı ve memnun etti.  Katılmam istendiği zaman da seve seve katılırım dedim. Fen Edebiyat Fakültesi dekanımıza ve programın en önemli ayaklarından biri olan Can Ali Hoca ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu alanlarda yapılması gereken faaliyetlere öncülük ediyorlar. Laboratuvarlarımızda güzel çalışmalar yapılıyor.  Hocalarımız güzel işler yapıyor. Mikro biyoloji ve genetik hakikaten çok önemli. Üniversitemizin de en önemli bölümlerinden bir tanesi. Burada yapılan bilimsel faaliyetler bir şekilde kaleme alınıyor ve uluslararası yayınlara dönüşüyor. Aynı zamanda AR-GE çalışmaları neticesinde ülkemize katkı sağlayacak çıktılara dönüşüyor. Bundan dolayı bu tür faaliyetlerin artarak devam edecektir. Sizin gibi gençleri de bir şekilde etkilemesi ve farkındalık oluşturup geleceğe daha iyi hazırlamasını ümit ediyorum. Sizler cıvıl cıvıl gençlersiniz. Geleceğe dair güzel umutlarınız var. Öyle inanıyor öyle biliyorum. Kendi alanınızla ilgili çalışmalar yapıp kendinizi geleceğe güzel bir şekilde hazırlayın.  Dil öğrenin. Gelecekte burada bu kürsülerde araştırmacılar arasında sizler de olun. Üniversitemize, ilimize, ülkemize, dünyaya ve insanlığa katkınız olsun. Bu geçici dünyada zaten bırakılacak şey budur. Kalıcı olmak için kalıcı işler yapmak lazım. Bilim adamlarına baktığınız zaman ürettikleri şeylerle kalıyorlar.” dedi.

Konferansa Prof.Dr. Victor S. Nedzvetsky, Dr. Can Ali Ağca, Dr. Artem Tykhomyrow, Dr. İkram Orak, Dr. Adnan Ayna ve Dr. Kamuran Dilsiz konuşmacı olarak katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim