Koronavirüse karşı antikorla tedavi üzerine yapılan çalışma Sağlık Bakanlığı’ndan onay aldı.  Hemotoloji uzmanı Prof.Dr. Ercüment Ovalı ve ‘28 kahraman’ dediği ekibin içinde Bingöllü ünlü oyuncu Veda Yurtsever’in yigeni Bulut Yurtsever’de yer alıyor.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, acıbadem hastanesinin sağladığı yerde 45 gün süre ile karantinaya girdiklerini açıkladı. Ovalı; “Neden mi? Ası üretimi için gerekli, herkesin kaçtığı covid19 virusundan 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz. Kahramanlarımı seviyorum. Kahramanlarımı seviyorum. Recai, Gözde, Derya, Cihan, Bulut.” dedi.

Corona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Bilimsel verilere göre şu an elimizdeki en etkili tedavi ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ama yüzde yüz mü, bu sorunun cevabını önümüzdeki birkaç haftada verebileceğim" ifadelerini kullandı.

BİNGÖLLÜ GENÇ EKİBİN İÇİNDE

Kırgın Çiçekler, Babil gibi bir çok dizide oynayan Bingöl doğumlu ünlü oyuncu Veda yurtsever, Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın ekibi içinde yer alan yeğeni Bulut Yurtsever ile ilgili şu mesajı paylaştı; “Hemotoloji uzmanı Prof.Dr. Ercüment Ovalı ve ‘28 kahraman’ dediği ekibin koronavirüse karşı antikorla tedavi üzerine yaptığı çalışma, Sağlık Bakanlığı’ndan onay aldı. 6 Nisan’da klinik çalışmaya başlayıp virüsün ağzını burnunu dağıtacaklar sıkı bir karantinayla. En öndeki delikanlı benim yeğenim, bilen bilir ona düşkünlüğümü, onu nasıl büyük bir gururla takip ettiğimi. Sizinle de paylaşayım bunu istedim, canımın parçası kan bağlım ve ekibi ayakta alkışlayalım. Virüsle bu kadar yakın temasta olması endişelendirici elbette, hijyenik konforlarının sağlanmış olması rahatlatıyor ama. Tez vakit aşı ve ilacı dolaşıma sürüp halasına gene bağlama çalıp türkü söyler inşallah.” dedi. HABER MERKEZİ