de önceki gün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, çevre iller ile ulaşım güçlükle sağlanıyor.  

Bingöl’de önceki gün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Çevre iller ile ulaşım güçlükle sağlanırken Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2, Yedisu İlçesinde ise 3 gün okulların tatil edildiği bildirildi. 

Yedisu’da etkili olan kar yağışıyla sebebiyle eğitime 3 gün ara verildi

Yedisu ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken,  ilçeye bağlı okullar 3 gün süreyle tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle elektriklerin sık sık kesildiği ilçede, hayat adeta durma noktasına geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullara 3 gün ara verildiği belirtildi. 

Bingöl kırsalında kar yağışı ve tipi etkili oluyor

Önceki akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bazı bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşandı. Yollarda mahsur kalan araçlar, Karayolları 84. Şube şefliğine ekiplerince kurtarıldı. 

175 köy yolunun ulaşıma kapandığı

Öte yandan etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 175 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. 

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, gerek sürücülerin, gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları istendi.

Editör: TE Bilisim