Bingöl’de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Bingöl il genelinde ve çevre iller ile ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bingöl’de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.  Günlük hayatı Çevre iller ile ulaşım güçlükle sağlanırken Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2, Yedisu İlçesinde ise 3 gün okulların tatil edildiği bildirildi.

Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gündüz saatlerinde de etkisi artırarak devam ediyor.

Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bazı bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanıyor.

Kar nedeniyle yollarda mahsur kalan araçlar, kimi kendi imkânlarıyla, kimide çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla kurtarılırken,  kara saplanan ve kendi imkânlarıyla kurtarılamayan araçlar ise, Karayolları 84. Şube şefliğine bağlı karla mücadele ekiplerince kurtarılıyor.

Öte yandan Bingöl- Karlıova yolu Yenibaşlar köyü mevkide yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilerlemekte zorlanan çok sayıda araç mahsur kaldı. Yolda geçen araçların yardımı ve yollarda karla mücadele çalışmalarını sürdüren Karayolları 84. Şube şefliğine bağlı karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

Kırsal kesimde 20 köy yolu halen açılamadı

Yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek kesimde bulunan 20 köy yolunun halen ulaşıma açılamadığı bildirildi.

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde yüksek kesimde bulunan 20 köy yolunun halen ulaşıma açılamadığı belirtildi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği ifade edilerek,  gerek sürücülerin yola zincirsiz çıkmamaları ve gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları hususunda uyarılar yapıldı.  

Editör: TE Bilisim