2018-2019 yılında hizmete açılan Hazarşah İlkokulu adının Hazarşah köyü sakinlerinden bir vatandaşın dilekçeli talebiyle 1992 yılında bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen vatandaşların adlarına ve maneviyatına atfen ‘Hazarşah Şehitleri İlkokulu’ olarak değiştirildi.

Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ismi ise Solhan Kaymakamlığı ve Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi ile Solhan ilçesi nüfusuna kayıtlı olup Hakkari ili Şemdinli ilçesinde sözleşmeli uzman er olarak görev yapmakta iken PKK terör örgütü tarafından 2017 yılında şehit edilen Şehit Ersin Özyurt’un ismi verilerek ‘Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi’ olarak değiştirildi.

Kiği İlçe Kaymakamlığının talebi ile Kiği ilçesinde yeni açılan bir okula ‘Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ ismi verildi.

Bingöl Merkez Murat İlkokulu müdürlüğünün talebi ile 1993 yılında Bingöl’de şehit edilen 33 Erin anısına şehit kütüphaneleri gönüllüleri adına Murat ilkokulunda oluşturulan kütüphaneye ‘Şehit Kütüphanesi’ ismi verildi. SOLHANINSESİ