Bingöl Haber Merkezi - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli bu yıl 5’incisi düzenlen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, büyük bir heyecanla başladı. 110 merkezde yapılan sınavda yaklaşık 100 bin kişi ter döktü.

Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri yerde hazır bulundu.  Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alındı. Yarışmacılar, kalem, silgi ve kalemtıraşları beraberinde getirdi. Sınav öncesi görevliler, sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattı.

3 BİN 562 KİŞİ KATILDI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen 2016 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Bingöl merkez ve ilçelerinde de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sorunsuz geçen Kutlu Doğum Siyer Sınavına Bingöl genelinde yaklaşık 3 bin 562 kişi girdi. Bingöl’de Siyer sınavına günler öncesinde hazırlanan katılımcılar, bu sınavın kaybedeni olmadığı gibi giren herkesin kazandığını ifade etti.

KATILIMCILAR DUYGULARINI PAYLAŞTI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde bu yıl 5’incisi düzenlenen 2016 Kutlu Doğum Siyer Sınavı Bingöl’de yoğun katılım geçerken, katılımcılar, siyer sınavı hakkında duygularını paylaşarak, şunları söyledi:

Mücahit Bucuka: “Lise öğrencisiyim.  Siyer sınavına girdim, sınav soruları kolaydı. Zaten asıl gayemiz, sınavı kazanmaktan ziyade Hz Muhammed(a.s)’ın hayatını öğrenmek ve hayatımıza uygulamaktır. Bu sınava girmeyenlere tavsiyemiz, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplardan en az bir tanesini okusunlar ve hayatlarına uygulasınlar.”

Fatih Varol: “Liseye gidiyorum. Bugün sınavlardan önemli bir sınav olan siyer sınavına girdim. Herkese tavsiye ediyorum. Sınava iyi hazırlandım ve iyi geçti. Bu sınavda asıl olan şey, Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve ona göre bir hayat yaşamak gerekir. Onu hayatımızda hep örnek olarak görmeliyiz ve rehber görmeliyiz. Sınava girmeyenlere tavsiyem bir daha ki yıl sınava girsinler. Bu sınav bizim için bir kazançtır. Kim girmişse kazanmıştır.”

Furkan Çelik: “Öğrenciyim. Bugün siyer sınavı yapıldı, bende girdim. Bize verilen kitabı okudum. Kitaptan çok şey öğrendim. Her şeyden önemli Hz Muhammed(a.s)’ın hayatını okudum ve bu konuda bilinçlendim. Bu zamanda herkesin en çok ihtiyaç duyduğu şey İslam ve Hz Muhammed(a.s)’dir. Bu sınavda kaybeden yok, giren herkes kazanmıştır. Siyer sınavına girmeyenlerin bu tür sınavlara girmelerini istiyorum.”

Tayfur Akdemir: “Öğrenciyim. Siyer sınavına girdim ve iyi geçti. Bu sınavın diğer sınavlara karşı önemli kılan şey,  Hz Muhammed(a.s)’ın hayatıyla ilgili olmasıdır. Çünkü o insanlık için bir kurtuluştur. Siyer sınavına tüm arkadaşların girmesini faydalı buluyorum. Bu sınavın birçok kazançlı yönü var. Bir örnek bir şahsiyetin hayatını okuyoruz.”

İshak Korkamaz: “İlkokula gidiyorum. Siyer sınavına girdim. Sınava hazırlandım çok iyi geçti. Hz Muhammed(a.s)’ın hayatını öğrenmek çok güzel bir şey. Herkes Hz Peygamber’in hayatını okumalı.”

Miraç Dolgu: “Siyer sınavına bir ay boyunca hazırlandım. Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmek için bu sınava girdim. Siyer sınav soruları kolaydı. Sadece bir iki soru kafamı karıştırdı. Bütün arkadaşlarımız sınava girsinler, belki zor olduğunu düşünüyorlar, zaten herkes Hz Muhammed’in hayatını biliyor ve bilmeyenler okuyup öğrenmeli. Yani sınav zor değil.”

Editör: TE Bilisim