Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında 4-5 Kasım tarihlerinde ‘Bingöl Kültür Günleri’ etkinliği düzenlenecek.

Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün paydaşları olduğu etkinliğin ilk ayağı, Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak.Burada üniversite gençliği ve vatandaşlarla bir araya gelecek olan 5 yazar, Gençliğin sorunu ve yeni medya dili üzerine konferans verecek.

Etkinliğin ikinci günü ise Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi önünde açılacak kitap fuarıyla başlayacak. Gün boyu sürecek fuarda, yazarlar kitap imza saatleri düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında Kültür Merkezi’nde ‘Türkiye'nin darbeler tarihi’, ‘Abiler nedir sizin meseleniz’, ‘Küresel ve bölgesel gelişmeler’ ve ‘Çevre şehircilik ve yerel yönetimler’ başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

BAŞKAN BARAKAZİ: “BİNGÖL’ÜMÜZÜN TANITIMINA KATKI SAĞLANACAK”

‘Bingöl Kültür Günleri’ne yönelik açıklama yapan Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, etkinliğin kentin kültürel ve doğal zenginliğinin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Bingöl Belediyesi’nin kentin tanıtımına yönelik  ciddi projeler yürüttüğünü vurgulayan Başkan Barakazi, “Gerçekleştirileceğimiz faaliyetle ilimizin kültürel değerlerinin ve doğal güzelliklerinin ulusal arenada tanıtımına katkı sunmuş olacağız. Program kapsamında gelen misafirlerimize Bingöl’ün kavurması, balı, cevizi, pestili, yöresel ürünleri ve yemekleri  tanıtılacak ve doğal  güzellikleri  olan yüzen ada, termal tesisleri tanıtılarak, ulusal boyutta ilimizin tanıtımının yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında 4-5 Kasım tarihlerinde ‘Bingöl Kültür Günleri’ etkinliğine katılacak olanlar ise, “ Muhammed Berdibek- Gazeteci, Yazar(Cins Dergi ve Yeni Şafak Gazetesi), İsmail Kılıçarslan- Gazeteci, Yazar (Cins Dergi Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak Gazetesi), Tarık Tufan-Ortadoğu Uzmanı, Yazar, İbrahim Paşalı-Yazar, Hakan Albayrak-Gazeteci Yazar(Karar Gazetesi), Mustafa Şen (Cihannüma Genel Başkanı, Başbakan Başdanışmanı), Yıldıray Oğur- Gazeteci, Yazar, Nihat Nasır- Gazeteci, Yazar, Furkan Çalışkan- Gazeteci Yazar (Cins Dergi ve Yeni Şafak Gazetesi), Ebubekir Kurban-Yazar , ,Turan Kışlakçı-Yazar, İhsan Aktaş -GENAR Başkanı,  Bekir Cantemir-Vadi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni, Hamit Akçay-Araştırmacı, Yavuz Yaman-Habertürk Tv Koordinatörü, Ali Görkem Userin- Yazar (İtibar Dergisi), Mehmet Tahir Hatipoğlu-Sosyal Medya Uzmanı, Said Ercan-Sosyal Medya Uzmanı, Yusuf Armağan-Yazar, Mustafa Yeneroğlu-İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili, Aydın Ünal- Filistin Dostluk Grubu Başkanı, Ankara Milletvekili, Mehmet Alğan- Suriye Uzmanı, 25. Dönem Hatay Milletvekili, Cihat Gökdemir-  Uluslararası Hukuk Merkezi Başkanı”  olduğu belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim