Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından; Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele alanında donanımlı, kalıcı çözüm üreten ve etkili müdahale becerilerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesi ve kadına yönelik aile içi şiddet ile erken yaşta evlilik ve cinsel istismar gibi konularda etkin mücadelede rol alacak personel ile sağlıklı aile ortamında yetişen sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir toplum meydana getirebilmek amacıyla 10 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında 60 saatlik “Kadına Yönelik Şiddet ile Erken Yaşta Evlilik ve Cinsel İstismar Eğitici Eğitimi” gerçekleştirildi.

Eğitimin birinci bölümünde Etkili İletişim, Toplumsal Cinsiyet, Erken yaşta evlilik ve Cinsel İstismar, Temel Danışmanlık Becerileri Kadın ve Çocuklarla Görüşme Teknikleri ve Krize Müdahale, eğitimin ikinci bölümünde Travma ve Müdahale, Stresle Başa Çıkma ve Problem Çözme becerisi, eğitimin üçüncü bölümünde ise Süpervizyon Eğitimi ve Grup Çalışması Teknikleri eğitimleri verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı ortaklığıyla düzenlenen eğitim; Klinik Psikolog Zeynep Şeker, Psikolog Tolga Erdoğan ve Uzman Psikolog Melis Demircioğlu tarafından verildi. Eğitim sonunda eğitime katılan meslek elemanlarına sertifikaları, eğitmenlere ise teşekkür belgeleri verildi. (Haber Merkezi)